med trasiga knän står jag ändå här och ler, så dumt


Skola 8.15-17.45, lagom dag liksom.
Har sprungit runt i pappas gamla nittiotalistbrallor som sitter ganska så löst på mig, tack och lov. Snott en svart t-shirt från mammas garderob. Min fina guldklocka och en gammal scarfs fick piffa upp det lite, höhö så piffigt! Om det inte syns på bilden så kan jag ju tala om för er att jag är ganska så megatrött men ska plöja igenom ett kapitel samhälle nu, det är nog det enda jag orkar med idag.
pussss

at the library

sitter och fnissar i biblan
ebba sitter bredvid
hon har fina hängslebyxor på sig idag
det sitter teknikare på andra sidan
deras diskussioner är roande
vi fnissar åt dom eller
mer gapskrattar
att vara diskret är väl överskattat
gossip är också kul
mycket bättre att gotta sig i andras förhållanden
än att genomgå ett själv har vi kommit fram till
vi ska bli feminister, haha.


I don't wanna see life passes by with me just standing there waiting for it to start


Jag har lite panik, så mycket att göra. Tiden räcker inte till! Jag är sjukt trött, redan! Inte bra. Igår var ingen bra dag, huvudvärk, illamående och fruktasvärd trötthet. Gick i skolan till halv 4 och sen fick jag åka direkt till kyrkan för övning med bandet. Jag hade ingen ork alls egentligen. När vi kände oss färdigspelade konstaterade vi att vi minsann var hungriga så jag och boysen på bilden gick och käkade pizza. Hade egentligen en massa läxor att göra men jag måste säga att det var så skönt att komma ifrån allt en liten stund. Umgås med människor som får en att skratta. Jag hade inte skrattat på hela dagen förrän de sällskapade mig då skrattade jag mest hela tiden. Så dagens tips: även om du känner dig kvävd bland läxor och alla måsten, ta dig tid för saker du tycker är roligt också! Annars orkar man aldrig ta sig igenom ett helt läsår. Man måste ju få leva lite också, det tycker jag är en mänsklig rättighet skolan borde ha i åtanke lite mera.
pusssss

where do we go when we go from here


Jahapp, då var man helt tillbaka i de gamla rutinerna igen. Under sommaren var det så enkelt att blogga, kameran var med överallt och det hände grejer hela tiden. Men nu då? Nu är det mest skola och läxor, hur kul är det för er att läsa om? Inge kul alls, förmodligen kommer jag blogga om det iaf i brist på annat liksom och i brist på tid för att göra något kreativt. Men tandborstning är vad jag sysslar med just nu i denna stund, det är är väl kul att blogga om...eller? Snygg är jag också i min pyjamas outfit, gratis tröja från mammas gamla jobb!
Jag skulle ju kunna skriva vad jag hittat på under dagen men det är ju inte heller så kul. Skola. Somnade i soffan. Dansade fuego med JK, Alice och en massa tanter på friskis. Käkade chorizo. Plugga Asiens karta. Okej jag ger mig, ni somnade när ni kommit halvvägs eller hur?
GODNATT!
pusssss

you gotta be your own bestfriend when noone else is


söndagsfika!
Efter en lång dag på släktträff med morfars alla syskon och familjer kryper jag ner i soffan framföra friends och isolerar mig från omvärlden. Har gjort min egna varmchokladmjölk och knaprar på mammas kladdkaks brownie med walnötter i. Gott! Tips till chokladmjölken, krydda den lite med kanel, kardemumma och cayennepeppar för att spice it up! Om du vill få den lite tjockare så häll även i lite grädde. Då blir den som bäst!
pusssss

carry on smiling and the world will smile with you


Bestämde mig för att idag skulle vara en dag då jag skulle vara hemma, plugga matte, umgås med familjen och springa en runda. Jag sov halva dagen. Tittade på lillebrors fotbollsmatch. Käkade middag på byns bästa hamburgarställe med familjen. Kom hem såg en film, för det regnade. Öppnade matteboken. Stängde matteboken. Satte mig vid datorn. Gjorde halva svenskan och bloggade. Haha jag har iaf gjort halva planen! Har faktiskt varit skönt att bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag kände att jag behövde det. Annars skulle det blivit total kaos i min skalle. Hoppas ni har en fin helg och tar hand om er själva och varandra! Gör det! så blir allt bra till slut (y) Nu ska duscha och sen sova i min sköna säng!
pussss

i fill it with stuff so I don't have to notice that it feels empty when you're not sitting next to me


musik för folk som inte kan bete sig som folk


Linus väntar på Bob Hund, han blev lite ledsen när vi inte ville stå där framme med honom.
stor torget väntar iaf med honom.
we're getting closer

och så kom dom, Linus stod med händerna i vädret och digga med
dom var galna eller han var, han som sjöng
söta Lisa och jag gav upp på slutet, satte oss på en trottoarkant och tittade på folk. Vilket är minst lika kul. Ville egentligen bara stanna hemma denna kvällen men Nic fick iväg mig. Självklart var detta ytterligare en fin kväll på Malmö festivalen och det blev den sista för mig...iår. Lite sorgligt men nu måste man ju fokusera på studier på kvällarna istället. Allvaret har börjat!
pussss

world of it's own

Så såg världen ut när jag gick hem från bussen idag. Jag kunde inte låta bli att försöka fånga det på bild.

andas andas jag får ingen luft

Hyperventilerar tio minuter, luften räcker inte till
tre djupa andetag och allt blir lugnt för en sekund
någon frågar hur det är, där muren rivs ner igen
luften räcker inte till.
Andas, andas.

jag är kär, kär i tillvaron


tryck på play för att få in rätt feeling till bilderna

Vi satt på ett fönsterbläck på posthusplatsen i Malmö. Dinglade med fötterna och njöt av Tingseks gungande musik. Ännu en fin kväll på Malmö Festivalen!

MOVITS!



Movits i all sin prakt! Timbuktu kom också ut på scenen mitt i alltihopa tillsammans med en annan snubbe med långt skägg och dreads. Jag har tappat hans namn vilket känns lite pinsamt. Men konserten var ljuvlig!

just nu!


fete häfte om rasism under imperialismen och en plastmugg kaffe!

försök läs det här om ni kan!

things tend to never turn out as you wish they would

Självstudier i 3h nu. Jag tror jag somnar. Surar på mig själv för att jag glömt ta med hörlurarna, lite musik hade gjort allt så mycket trevligare. 15.45 börjar alltså min nästa lektion, spanska. Japp du läste rätt...spanska. Drömmen om Italien har blivit mos. Pga våra språkresor till våren och poängen så är det bättre för mig att läsa spanska. Orkar inte förklara exakt varför, invecklat, it's an INT-thing. Tyvärr. Hade sett fram emot att läsa italienska sååå mycket. Men jag får lita på min rektors ord "Jag tycker det var ett bra val du gjort här, det kommer nog bli riktigt bra!" Good news är att jag får åka till Spanien en vecka i vår, det är ju inte helt fel! Fast kan inte låta bli att sörja över att inte få läsa italienska, lever på hoppet om att de kommer erbjuda samma kurs till trean också. Nej nu borde jag utnyttja mina timmar. Ha en fin dag!

drömmer om Italien............

du vet hur jag kan bli


och jag är aldrig nöjd med något
jag har alltid varit sån
när jag ser mig själv i spegeln vänder jag mig om
jag kan sitta flera timmar
jag kan gå igenom allt
det tog slut för längesen
men du är överallt


just simply making my day


Sådär ser Jessica ut när hennes cam plötsligt fryser till is och sådär såg hon ut i flera minuter. Skrattade lite, haha. Jag kände att ni verkligen behövde veta detta!

finding it hard to believe


well fact is I'll never gonna be the same again


Missade sista tåget hem från festivalen igår, ville ju se heeela Veronicas konsert! Så jag följde med min egna Veronika och sov hos hennes söta farmor. 4h sömn blev det. Åkte sen direkt till skolan, från malmö till Hässleholm. Det tog typ 1h och 10min, seg resa må jag säga! Satte mig i klassrummet lyssnade på när vår svensklärare pratade om myter och använde bibeln som ett exempel. Irritationen växte i mig men jag var alldeles för trött för att säga något, orkade inte engagera mig. Satt tyst hela lektionen, antecknade lite och när en timme gått rusade jag direkt till tåget igen. Och nu sitter jag här hemma. Har fräschat till mig lite och fått mat i mig. Så gott! Lyssnar en himla massa på spotify, för jag har premium! LYCKA! Näe nu får jag snart bege mig till tåget igen, nästa lektion börjar halv 13. Välplanerat schema eller hur? ;) HAHA!
pusssss

Är det såhär det känns och va lycklig, det är inga problem


Konfetti tillsammans med regn föll ner från skyn och ett folkfullt Stor Torg sjöng för fulla muggar med Daniel Adams-Ray "Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks för dig ska jag göra det tusen gånger om". Stunder att minnas. Daniel gjorde en riktigt bra konsert men när Veronica sedan kom ut på scenen en timme senare fulländades kvällen. AWESOME! Lite senare fick vi även se de två musikaliska begåvningarna sjunga tillsammans "E de såhär de känns o va lycklig? De e inga problem!" Jag älskar Malmö Festivalen! Vad mer kan jag säga?

jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag är nästan där!


Har kommit hem från Nicpic nu, nyduschad och mätt! Fett pepp! Malmö festivalen är nämligen igång, ikväll blire fröken Maggio och Daniel Adams Ray med coolar snubbar. Ska föna håret och sen tuff tuff tåget till malmö. Fast först ska jag slå lite på lillebror som sitter bredvid och sörplar i sig gröt och fiser. suck p97or -.- !
Hoppas ni alla får en alldeles förträfflig kväll!
pussssss

say cheese!


Höstens första ungdomsmöte avklarat. Det blev bra. Vi skötte oss fint. Efterår råkade jag plocka fram kameran, du ser resultatet av denna handling ovan. Fint folk det där. Fin fredagskväll i kyrkan som alltid!
pussss

everything's gonna be alright, eventually


blått linne Indiska svart kofta H&M jeanshorts BikBok skor Skopunkten

just another thursdaynight

Här sitter jag med benen på köksbordet,
tur att mamma sover.
Jag är iklädd pappas gamla hood-tröja,
den är alldeles alldeles för stor.

I mina öron spelas Cash
och han tar med mig till en annan planet.

Mina ögon vilar på weheartit,
jag kan stirra i timmar.

Jag har egentligen en massa ekvationer att lösa
men det får vänta tills imorgon.
Jag drömmer mig bort, till en annan värld,
där jag är jag fast ändå så annorlunda.
Ingen skuggfigur och ingen medelmåtta.
Lär mig ett nytt språk i en främmande stad,
där solen skiner mot mina kinder.
Jag skrattar och vandrar fram på en kullerstensgata.
Oj spotifyreklam, hej verklighet!

to a place when nothing else mathers and all you got is now, this very moment


Bortglömda bilder från en helg i början av sommaren då gänget invaderade en liten stuga i Fårabäck. Jag hade varit ifrån dom i en hel vecka då. Hade saknat dom mer än nånsin. Fina dagar det där. Solen sken och livet lekte. Jag älskar dom.

it's the small things in life that makes it worth it


tumblr

royalty


Rykten säger att vår lilla Prinsessa har en bulle i ugnen. Jaa jag är nog lite av en royalist och jag tycker faktiskt om Victoria. Hon verkar så go! Så jag gläds med att hon fått sin prins och att de nu ska bilda sin egna familj. GRATTIS!

you get use to it, sooner than you think


allt är som det alltid har varit, känns knappt som att det varit sommar. Här blev Anton lite ledsen för att jag skrattade åt honom. Höhö alltid lika bråkiga! Men nu är det Historia som gäller, fokus!

I believe you will guide me through


Första dagen som en gymnasietvåa avklarad! Kom till skolan vid 12 tiden och käkade köttbullar med Nic. Halv 13 var det samling för alla tvåorna i aulan. En av alla femtioelva rektorer höll ett tal och sen fick även de andra rektorerna informera om resursdagar och skolkpolicy. Efter aulan var det ner i hemklassrummen. Nya platser blev tilldelade och vår nya mentor presenterades, hon verkade riktigt trevlig! Kvart i två var sen hela dagen slut, meningsfull skoldag! haha. Jag sprang ner på stan med Ebbish och handlade en kalender, för en sådan behövs när man går på Int. Annars kommer jag aldrig komma ihåg alla tusen uppgifter vi kommer att få. Måste säga att det var härligt att få se alla snygga skolkompanjoner igen, allt var sig likt!  Tog mig en ny titt på schemat idag och det hade förändrats sen jag sist såg det, till det bättre! Mitt hjärta ler. Det här året blir tufft men det verkar ändå se ut som att jag ska klara mig igenom det här ganska bra ändå. Nu är det tillbaks in i rutinerna som gäller, kanske ska börja med att lägga mig i tid? Har ju lovat mig själv att verkligen sköta mig detta året. Inga deprissioner tack! Så nu ska jag borsta tänderna. Godnatt!
pusssss

I had a dream about you last night, we were holding hands and we were laughing

I woke up and suprised myself by wishing I could stay in that dream. At least for a little longer.

weheartit


the summer is now just an old memorie, something to dream about. Back to school.


randig top Topshop höga jeans BikBok väska Complement Åhléns skor Converse skärp gammalt garderobsfynd

I too got dreams, wishes and values


Bloggen har mest innehållit trams senaste tiden. Kläder, mina inköp och mitt sociala umgänge. Det har inte blivit särskilt mycket av pansar tankar. Skrev mer sånt tidigare, vet inte varför jag inte skrivit vettigare texter på senaste tiden det har bara inte blivit så. Lite illa, för bakom allt flum och trams har ju även jag en seriös sida. Mycket tankar! Jag ska bli bättre på det, skriva om mina värderingar och tankar utifrån mitt eget liv. Vet inte om det är så intressant för er att läsa om men jag gillar att skriva utvärderande texter. Att få ner hjärnans tankegång på papper eller ja en datorskärm. Få lite mening i den här bloggen inte bara nöje utan nytta också!

I can't regret it and it feels good


Sitter i min soffa nu igen på mitt lilla rum långt ute på landet. Har kommit hem från tre underbara dagar i den lite större staden Helsingborg. Har sovit hos Jessica de två senaste nätterna som ni kanske förstått. Jag orkar inte ge någon ordentlig resumé på allt som vi hittat på, det är förmodligen ingen som orkar läsa det heller så vi skippar det. Kan bara nämna att under söndagen hängde vi även med resten av deras härliga gäng och Malin följde med oss hem till Emgårds andra kvällen. Kort och gott jag har haft det riktigt, riktigt, riktigt trevligt! Tack för att ni finns och förgyller mitt liv tjajor!
pusssss

if I only could have been able to inspire you


attitude


we are who we are and we are superstars


Jag har anlänt hos Jessicapessica, hon har visat heeela sitt hus. Eller ja familjen Emgård bor i ett lager och slänger maten på golvet innan den ska ätas. Nu letar vi genom hela  köket efter kladdkakerecept, det går illagorilla. citerar Jessica "VARFOR FINNS DE INGA KLADDKAKORR?!!"  Let's google it!

kodak moment - it was once summer in this country of rain, I remember we smiled on that beach that day


det var sommar och vi var glada så jag gillar bilden!
Jaa jag tänkte sova lite nu tåget går 10.39 imorgon upp mot Helsingborg och fina Jessica, ingen sovmorgon för mig inte! Hoppas på att få se en glimt av Mallan också när hon kommit hem från Kroatien, den fuskisen.
puss och godnattttt!

Johan's supersweet twentytwoooo !


Jag vet att mina bilder inte säger särskilt mycket och de inte är sådär jättefina men jag vill liksom bara visa lite hur mitt liv ser ut. Och det här är en liten sneakpeak från kvällens födelsedagsfirande. Jag skrattade en himla massa och hade väldans trevligt, på riktigt! Tack och Grattis Johan!

just couldn't make up my mind, so why even care


klänning åhléns stickad tröja BikBok örhängen H&M skor Converse nagellack Deepend flätat läderskärp H&M ryggsäck Fjällräven
sommarvädret har dragit sin kos och hösten tränger på, men jag vill ju fortfarande använda den där sommarklänningen trots att det egentligen är för kallt. vad gör man? Jo man kombinerar! Höst och sommar i ett! Mixmatcha ftw!

so put up that hair of yours!


om man handlar på BikBok får man två tofsset för 19 kronor, finemang!
alla mina tofsar bara springer och gömmer sig, förstår inte vart dom tar vägen....

what would I do without you


Pappskallarna återförenades för första gången på hela sommaren. Vi käkade en massa bullar, både matbullar och kanelbullar. Spelade Geni, fick byta till barnfrågor när vi spelat en halvtimme och fortfarande inte svarat rätt på en enda fråga. Sen kollade vi på film, Meet Bill. Bill var ganska konstig faktiskt, men lite småkul film. Vi gick en liten runda i Ebbas hemby också, fin by! Alltsomallt var den en väldans trevlig dag och bättre klasskompisar kan man knappast önska sig!
pusssss

put on your best shirt and gather your friends


Grattis Gabbe!

the best thing you can wear is an honest smile


Hey ho let's go! Gabbeman fyller år så han bjuder på krubb ikväll. Jag är redan lite sen, ojdå! Ha en riktigt härlig onsdagskväll för det tänker minsann jag ha!
pusssss

jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in

Jag blir alltid så grymt sugen på att flytta hemifrån när jag besöker Ikea. Tänk att få inreda själv, sätta sin egen prägel på allt. Underbart! Bo i sin egna lilla lägenhet med sin katt. Tänk att få säga "Här bor jag, det här är vad jag åstadkommit och allt är mitt. Välkommen in!"

photos:  weheartit


i can only blame myself for thinking you were different


Sitter här och smälter in i min soffa, tihihi! Så stolt över att ha rensat undan berget med kläder som tidigare gömt min randiga bäddsoffa. Nu har jag kunnat rulla upp den och använda den som man ska! Snart ska den prydas med min nyinköpta filt efter att jag dammsugat rummet och bytat ut min gamla lampa. Det börjar bli ordning på torpet här! Men jag är lite sorgsen över min blåa skor som min mor en gång köpte i sina unga år. Dom befinner sig i England. Några av gästerna på B&B:et där jag jobbar hade råkat få med sig dom hem eftersom jag hade ställt skorna i hallen där all deras packning stod parkerad. Typiskt! Jag tyckte verkligen om de där blåa gamla fake conversen, jaja jag har fått en liten ersättningsslant så nån dag får jag väl ta en runda inom skoaffärn. Hitta ett par nya. Återgår nu till att städa och sjunga duetter med Maggio! Eller näe måste inom toan först, galet kissinödig!
pusssss

when I see your true colours shining through


blogg.se strular en himla massa, error error error. Jag gillar det icke!
men min garderob har fått lite nya vänner. Storshoppat på väla med lillebrush och mamis. Ganska trevlet! Kan man något annat än att älska rea?! Nä det går nog inte! Sedan blev det en tur inom Ikea också, massa inspiration och en ny lampa! Finemang!

life is like a box of chocolate


skular för ösregnet, glada flickor!

Me and my girls Vewe och JK drog till Lundatown. Det som påståtts vara sommarens film skulle ses på bio, BRIDESMAIDS. Helt ärligt, den var faktistk rolig. Jag skrattade riktigt mycket. No offense men vi tjejer har oturen att inte riktigt vara lika roliga som killar, så en tjejkomedi kan lätt bli ett magplask men Bridesmaids var faktiskt fett kul! Så se den! Helst imorgon ;) Efter filmen promenerade vi bort till den italienska restaurangen Vespa som ligger vid Clemenstorget och käkade mycket delicat mat. Trots regnet blev det en lyckad kväll. Fem av fem toasters!
pussss

känsliga tittare varnas


Vi har blivit oscars nominerade för den här

just go with the flow


Hej jag är glad! jag är sjutton år i staden där jag växte upp. Jag ler för det är det jag kan. Det regnar utanför mitt fönster men vad gör det, efter regn kommer solsken. Jag har inga planer alls för dagen och det känns fritt. Fri som en fågel är jag. Jag skulle kunna göra vad jag vill. Har druckit kaffe och käkat cheesecake med mes parents, det var trevlet. Nu ska jag skala päror och sen får vi se vart dagen tar vägen.
pussss

i'll be around when the others are counting you out


Gårdagskvällen spenderades hemma hos Nicnic. Vi skulle hyra film, det tog ungefär en timme för oss att komma fram till att vi ville se Don't mess with the Zohan....ellerja Niclas ville se den haha. Ja jo det var väl en ganska kul film, lite jobbig humor men Nic gilla den. Hans mamma bjöd på en mumsig äppelpaj också vilket fulländade kvällen (y) Okej för att reda ut det här en gång för alla, nej vi är inget par och nej vi har inga planer på att bli det heller. Kände att frågan säkert skulle komma upp, det brukar den göra. Folk är på nått sätt inte vana vid att killar och tjejer är nära kompisar, konstigt tycker jag. Fast jag har ju alltid hängt med grabbar lika mycket som med töser så jag är väl van.
pussss

baby I was born this way


just me, and nothing else


girls just wanna have fun, they wanna have fun girls


Josse passade sina grannars hus eftersom de var bortresa. Girlsen passade då på att invadera köket och laga mat. Wokgryta med ris, fett gott! Vi försökte lära oss att shuffla, pratade en massa strunt och hade allmänt trevligt. Till efterrätt blev det blåbärspaj, hur gott?! SUPERGOTT!
pussss

now I'm free, free falling


I carried the world on my shoulders
I carried blame and guilt
Even though you had already forgiven me
You heard my prayers
and now I'm free and I'm moving on
Finaly

I thank you God

camp 2011


RRRRÄKOR!


Hemkommen från årets sommarläger. FETT GÖTT! Bättre än förväntat, åker på läger varje år med pingstkyrkorna runt om i Skåne. Iår var vi runt 100pers. Självklart kommer ni att få se lite bilder men jag har inte riktigt hunnit fixa det än. Fullt ös medvetslös! Men den här filmen på min fina vän Nisse och hans kusin inspelade för några år sedan kan ni kolla på så länge. Den här citerades flitigt på lägret kan jag säga! Haha, jag skrattar varje gång! Men nu mina fina vänner ska jag dra mig iväg till JK och kolla på den gamla klassikern Ella Enchanted ;)
pusssss

RSS 2.0