we're taking the bus to isengard, to isengard


Nice lördag med nice people. Vi hängde på en buss i Helsingborg. Drack lyxshake på max och åt cheeseburgare på donken. Drog hem till Jecklan där det serverades Harry Potter 1 & 2, pestolax och massa skrattande.


hey little girl, sorry 'bout the world


Fick världens sötaste telefonsamtal från lillkusinen idag. "HAAJ HANNAA, DUU KÅÅMMA HIIT TI MAAAJ NUUU, MAMMA PAPPAAA, JEAAA" på underbar småbarnsskånska. Lilltjejen fyller snart 3år och om jag hade haft tid och körkort hade jag åkt och hälsat på mycket oftare. Det är synd det där att man inte prioriterar familjen mer, det tar bara en halvtimme att köra dit men ändå så går det så långt mellan gångerna.

det luktar lov


Käkade lunch med Joey och company, pluggaplugga psykologi och en promenad i motvind och sol. Det var dagens. Febern och huvudvärken har nästan gett med sig så nu ska jag läsa igenom psykologin en sista gång och sedan sova för att orka med sista skoldagen imorgon innan påsklovet, wiihooo!

söta salem


 I can finally say "it's been a year". And the thing is I'm doing pretty good by myself. I'm happy.


det blir inte alltid som man tänkt


Idag var jag pepp för skolan, hade packat gjympapåsen och dragit på mig en outfit som jag faktiskt digga men det gick inte. Feber och huvudvärk. Jag som skulle ta tag i mitt liv och kötta järnet i skolan, det börjar bra med ännu en sjukanmälning haha. Fast jag har ju faktiskt en hel del skolböcker liggandes här hemma så helt sysslolös är jag ju dock inte! Solen skiner utanför fönstret så jag hoppas på att i alla fall kunna gå en liten promenad i vårvädret, mamma tjatar på att jag måste röra på mig mera suck som om jag inte vet det. Ha en fin torsdag!

onsdag är världens längsta dag

Åkte hemifrån 7, tjihoo! Började skolan 8.15 och dagen började med vanliga lektioner. Vi fick två timmars lunch som spenderades på WokHouse med Ola, Anton och Meina. Kinesmat är så gott! Vi drog vidare till Linnéskolan för att lyssna på en 2h lång föreläsning om att vi ska leva i nuet, killen var rätt kul stundvis och bättre än många andra föreläsningar jag varit på. Jag hittade Niclas och Linus och följde med dem till stan för att köpa jacka till Nicpic, söta små pojkar det där haha. Sen var det ju som vanligt spanska 15.45-17.45 men dagen slutar inte där inte för det här var en ovanligt låååång onsdag. Efter spanskan var det utvecklingsamtal med mentor och föräldrar och jag hade som vanligt ingenting att säga eller ta upp. Resultaten var väntade. Och efter det mina vänner jaa då var det föräldrarmöte inför språkresorna v17 som vi kids också skulle vara med på. Jag var hemma 20.45 en hel dag med skola, halleluhja!

there's a sweet whisper in my ear, dear friend have you gone mad


Det var snyggt, ibland. Det ska tydligen vara trendigt nu, axellångt och jämnklippt, men jag saknar de långa längderna. Nu är det sådär tråkigt varken kort eller långt. Jag tror jag låter det växa, hejdå frisyren.

ställningstaganden hit och dit


Idag hakade jag på trenden i klassen att göra politiska ställningstaganden. Jag brukar alltid vara den som aldrig tar ställning, jag lyssnar, ställer frågor men tar aldrig politikst ställning. Vissa kan tycka att jag är tråkig men det är mer så att jag vill inte ta ställning i något om jag inte helt och hållet vet alla för- och nackdelar. Jag vill vara insatt och det är jag nästan aldrig i politiska frågor. Jag har inte valt vilken politiskt tillhörighet jag har heller därför att jag vill veta exakt vad partiet står för innan jag kan stödja. Jag är alltså i grund och botten rädd för att stödja något som jag kanske egentligen inte gillar. Frågan är ju nu om jag är insatt i vapenexporten? Nepp. Men diktaturer borde väl egentligen inte ha några vapen alls, free the people! Så jag kände för att vara lite wild and crazy och göra något som jag inte brukar göra. Jag menar jag är ung, jag ska göra en massa ställningstagande och tycka en massa. Det är sånt ungdomar gör.


raspberry vanilla


Mellanmål det är min grej alltså! Idag mixade jag ihop lite vaniljyoghurt, apelsinjuice, banan och hallon! Det finns inget tillfälle där en smoothie inte låter väldigt lockande. Det är alltid gott, punkt slut.


jag åt ägg till frukost, woops


sometimes I just really don't see why i'm doing this


asså, vad är det här för glosor? well, 100 to go! jag är så körd om det blir glosförhör imorgon......

(40 minuter senare and I AM DONE! nu sitter dom som ett smäck)


a decent cup of tea


Halva tjejligan hälsade som sagt på igårkväll. Vi bakade scones för ett helt kompani och åt en massa marmelad. Det är himla mysigt att träffa dom såhär en lördagskväll, men när vi slutade nian hade vi bestämt oss. Vi ska minsann inte tappa kontakten!  


hokus krokus


Två helt meningslösa blombilder men jag ville liksom sprida lite vårkänslor och vi gillar ju krokusar. Idag är det söndag vilket brukar innebära söndagsgudstjänst men jag var så trött när klockan ringde 10.00 så jag somnade om. Shame on me! Jag saknar faktiskt det lite nu. Jag gillar söndagsmöten, alla glada ansikten, härlig musik, go stämning och fika! Men jag åt i alla fall våfflor, för er som missat det så är det våffeldagen idag minsann! Jag och pappi tog en liten roadtrip och jag börjar bli bättre på det här med att köra bil faktiskt men jag har en bit kvar haha. Och ja bloggen är ett renoveringsprojekt för tillfället, ändrade lite idag igen. Jag blir liksom inte riktigt nöjd. Vänner säsong fem är nu avklarad, hälften kvar! Oj mitt liv är så galet intressant........jag slutar nog skriva nu punkt


catching up with girlsen

En liten sneakpeak från kvällen, goa töser! Men nu ska jag fixa disken sådär fem i fyra på morgonen!

Good afternoon ladies and gentlemen




Jag har städat nedervåningen, sett 4 avsnitt vänner och gjort en ny header. Har suttit och redigerat designen fram och tillbaka en massa gånger så bli inte förvånade om den korrigeras snart igen. Men nu är det mellanmål och James Morrison som gäller. När jag känner mig klar får man väl dra på lite smink, byta om och välkomna gamla tjejgänget från högstadiet. Det här är min lördag, over and out!


finaste josefine


Jag vet, ni har redan sett bilden från nyår men vi är så himla snygga och så glömde jag kameran hemma ikväll. Gänget drog nämligen hem till JK för att fira hennes 18 år fyllda, as usual a wonderful evening! Helt galet att hon fyller 18, jag minns när vi firade sweet sixteen....känns som igår! Anyway Josse är en toppentjej och singel och sökande, med det sagt hälsar jag godnatt!


i'm stronger now


Dagens enkla outfit i mammas gamla tröja bak och fram, nytänkande!


she was just a girl, she expected the world


Jag älskade mitt lilla fönster och att dansa barfota i gräset med solen som strålkastare. Att bli fotograferad tyckte jag mindre om, jag var ju så ful. 10 cm längre än alla andra och bävertänder, kinder stora som hamstrar. Lite blyg var jag också, höll mig i bakgrunden. Förrutom hemma där dansade jag i solljuset helt omedveten om tid och rum..och kameror. Jag hade drömmar och mål. She was just a girl, she expected the world.

sugarpie


Jag har en väldigt söt bror, that's for sure! Jag tänkte ta en sån där tråkig webcam-bild på mig själv men så hittade jag den här, mycket bättre! Just nu sitter jag och undviker att tänka på alla arbeten som plötsligt regnade ner över mig. Ska läsa lite om huruvida EU är demokratiskt eller inte och sen får det nog räcka för idag, det andra hinner jag med någon annan gång..kanske...ååååh snart lov!

mama, I know what I want now for my 18th birthday



Jag vet, jag är så rolig! Men erkänn att ni drägglar lite, right?


pluggpaus

Man skulle ju kunna tänka "åhnej hon har inte uppdaterat idag heller" men HA! Om du scrollar neråt lär du hitta en massa nya onödiga inlägg med ytterst fina mobilbilder. Det här med att blogga är verkligen min grej (H). Men nu ska jag återgå till geografiboken, tror den saknar mig nu efter en timmes pluggpaus. Hatar pluggpauser, dom blir alltid alldeles för långa!

sleepy

Hej, min helg har varit typ såhär...FULLT ÖS MEDVETSLÖS. Så idag är jag trött. Mitt rum är jättestökigt, jag hittar inte usb-sladden vilket innebär att de få bilder jag tog får ni inte se. Jag är depp men ändå glad, ska göra min "to-be-happy-about-list" nu istället för geografin så hej så länge!


remember saturday


Lördagen var en lång dag, väldigt lång dag. Åkte med halva gänget upp till Osby för att hänge med typ 100 andra pingstungdomar. Det blev en himla bra dag som avslutades med en konsert av Sarah Kelly, riktigt grym var hon. I alla fall de tre låtar som jag hann höra innan jag fick ta tufftuff-tåget till Helsingborg för att möta upp Jessica. Tillsammans åkte vi sedan till Malin överaskningsfest. Festen var redan igång men Malin hade nog inte väntat sig att vi skulle komma, hon såg himla glad ut iaf. När klockan närmade sig ett tog vi bussen till donken för lite nattamaud. Jag åt min första cheeseburgare någonsin. Vi snackade om livet i allmänhet och hade det väldans mysigt. Vid halv fyra kom vi i säng med ett leende på läpparna. Det blev en bra lördag.

sneakpeak of a friday's


in the basement


Anton hade en Stig-Helmer lock men ville inte va med på bild, suddig pöjk! Tur att Ola är så söt och glad i alla fall!

identitetskris

Om exakt en månad fyller jag arton år. Myndig och vuxen. Jag har en liten mini-identitetskris. När jag var yngre, runt 10år kanske hade jag en bild av hur livet skulle vara när jag var 18 år. I min bild hade jag egen lägenhet, pojkvän, visste vad jag ville bli, körkort och allmänt koll på läget. Med endast en månad kvar tills födelsedagen är jag sjumilakliv ifrån allt det där. Det känns som att man måste ta tag i sig själv nu, bli mogen och göra något vettigt med sig själv. Men vad? Jag har ingen aning. Finns så mycket jag vill göra, så många platser jag vill besöka. Men allt har sin tid och det är inte alltid lätt att leva upp till sina egna förväntningar. Förlåt mig tioåriga-hanna för att jag inte har något av det där som du hoppats på men livet blir inte riktigt som man tänkt sig alltid.
bjuder på några bilder från mitt sjuttonde år som faktiskt andra har tagit för en gångs skull...

symfoniorkester av smakupplevelser


Jag har blivit helt såld på vaniljyoghurt och crunchy, den här gången bytade jag ut bananen mot apelsin, kokos och flytande honung. Asså jag njuter av varje tugga!

när man måste vänta på tåget


Undrar hur mycket tid jag lägger på att vänta på tåg egentligen? Det är nog en skrämmande stor siffra. Så går det när man pendlar.

you stay the same through the ages, your love never changes


jag vill, jag vill, jag vill


someone like you


Jag har en fin vän som idag hade uppdaterat sin blogg en hel massa och det gjorde mig sååå glad! Älskar när hon skriver fina texter, länkar go musik och lägger ut snygga bilder. Kanske är det för att hon är en väldigt nära vän till mig, det blir liksom en person bakom inläggen. Det blir mer levande eller kanske är det för att hon är så himla begåvad. Lite både och skulle jag tro. Men bloggen hjälper mig att hålla koll på hennes liv trots avståndet, länge leve kompisbloggar! Puss på dig fina Jecklan och er andra med.

simple as that


stripes Lindex vinrött H&M
världensbästahårspänne Glitter, för 30 riksdaler!


gamla jeans, kaffepaus och en kopp solsken


Vi fikar alldeles för mycket på Madrix, eller näe det kan inte bli för mycket fikande. Det blir vår nya onsdagstradition på långlunchen och så måste vi ju kolla om kvinnan i den rosa jackan går förbi varje vecka. Hon har gjort det två onsdagar i rad nu och det är inte en gång hon går förbi utan ca 10gånger/fika. Hon gör vår dag. Dessutom vill jag meddela er att jag satt utan jacka, utan halsduk och solen värmde mitt ansikte sådär härligt så man känner det. Gosh, I've missed spring!

feel like dancin'


She's awesome and I've got rythm in my body, too long ago since I danced away every trouble and pain. Just dancing, moving, shaking, jumping, losing sense of time and space.

dagens godaste


Vaniljyoghurt, banan, crunchy och russin. Jag älskar mellanmål! Men nu ska jag plugga spanska och kolla hundar på blocket, peace out!

taking a nap


..in the sun!


to many if's


tumblr
men jag har studiedag imorgon vilket är kalasbra för jag mår inte alls bra, lite sömn fixar nog biffen. Peppad för en riktig studiedag, alltså pluggpluggpluggpluggpluggplugg och så lite plugg till.


euphoria


Rätt låt vann och fina lilla mamma fyller 42 år idag. Såhär söt var hon vid frukostbordet. Grattis grattis till henne men nu måste jag kila och byta om. Ha en fin söndag allesammans!

there is still love in my life, I will see



Hemma efter ännu en kyrkfredag. Den här gången hälsade gänget på hemma hos Johan och Anna och deras megasöta hund. Vi spelade cinnect vilket var grymt kul men jag kände mig väldigt gammal då denna nya teknik var helt främmande för mig. Senare såg vi på klassikern Skönheten och Odjuret. Världshistoriens finaste film! Eller en av dom i alla fall. Men nu ska den här tjajen sova, imorgon är det måla som gäller!

cheap friday


midjejeans // BikBok
tröja // bloppis
glajjor // lokal marknad


gör om gör rätt, imorgon

jag gjorde en jättefin ny header och var så nöjd och så var den förliten och så buuuhuuuu! lite såhär känner jag för det.....

olive


På dagens schema stod som jag tidigare nämnt 4 timmars uppsatsskrivning i svenska. Jag är lite osäker på om jag höll mig till ämnet och om jag ens skrev rätt sorts text men efter två timmar hade jag fått ihop sex sidor och lämnade in. Jag har haft flyt i tidigare uppsatser och hoppas på det den här gången med! Eftersom jag sedan var fri att dra hem 10.15 tänkte jag att jag lika gärna kunde våldgästa farmor och farfar, det är ju ändå farmors födelsedag idag. Alltid lika mysigt att hälsa på dom. Farmor bjöd på goda kakor och jag hjälpte farfar med korsordet. Senare kom pappa och faster med kusin Emilia, då plockades tårtan fram. Egentligen äter inte jag sötsaker på vardagar men det går bara inte att åka till farmor och farfar utan att äta kakor, det skulle vara oartigt!

thursday in jeans


Om man redigerar i ps blir det sämst upplösning när man laddar upp bilderna, det suger!  Men jag tyckte det var alldeles för längesen jag ta några outfit-bilder so this is me today.
solbrillor // H&M
skjorta // second hand
jeans // BikBok
jeansjacka o mössa // mammas gamla grejer
kängor // McKinley

hoy es miércoles

Jag har haft en helt okej dag trots ett totalt misslyckat geografiprov. Men annars har jag varit glad, skrattat mycket, druckit kaffe i vårsolen med fina vänner och sett en rosa jack-kvinna gå förbi 15 gånger, hållit mig vaken en hel spansklektion, handlat god yoggi och crunchy till morgondagens frukost och mått bra. Dock måste jag verkligen sova nu, väckarklockan ringer 05.30 och sen väntar en 4h lång uppsatsskrivning i svenska b. Imorgon blir en bra dag, pusshaj!

måste....motså!


Kony 2012


Jag får gåshud och jag gråter. Det är sånt här jag vill ägna mitt liv åt. Meningsfulla saker.
Dagens tips: Make him famous


why me?!


Varför ser alla mina strumpor ut såhär? Precis alla! Dessa är nog de mest hela paret. Strumpor sägs vara sånt som ingen vill ha men jag tänker uppriktigt sätta strumpor överst på önskelistan!

oh father, i am not alone


Jag känner mig lätt ganska ensam men igårkväll när jag satt och bläddrade igenom tumblr hittade jag den här söta lappen. Den fungerar nu som min bakgrundsbild på datorn, ibland glömmer man liksom bort att han alltid finns där och gör allt för mig.


jag såg hanna häromdan, jag gick förbi


Jag är just nu sämst på att plugga och sämst på att blogga. Men jag har ganska röda läppar och har bokat biljetter till ZZtop i sommar. Jag och pappi drar till Ystad den 23 juli för att se gubbarna spela, de blir vår andra gång. Annars så har jag inte så mycket mer att tillägga, klockan tickar och jag borde sova. Peace out!


hur går jag vidare när jag alltid är den som står kvar


från arkivet

i am noone without family


Sitter på mitt rum och slår in paket efter en dag fylld av släktingar och maud. Födelsedagsfirande för lillebror som fyller 15 imorgon eller idag är det ju. Jag är alltid ute i sista minuten när det gäller att slå in paket men de blir iaf inslagna tills imorgon!

Näemen se där! Jag är ju klar, dags att sova nu då. Uppstigning klockan 08.00 för att hinna sjunga för lillgrabben innan han drar på fotbollsmatch, sinnesjukt. Jag behöver ju min skönhetssömn!


new look

Testar en ny header, kanske bytar tillbaka igen snart. Tycker egentligen mer om den andra men den känns för höstig, det är ju vår nu....får fundera...mycket möjligt att jag försöker slänga ihop någon ny. Vad tycker ni?
De tre senaste headers jag har haft, tyvärr har de äldre försvunnit när jag bytat dator och sånt.

oh spring what a lovely thing


Det är vår, solen skiner och staden kryllar av människor! Det är som när myrornar kryper ut ur sina myrstackar för att hämta barr, typ så var det i stan idag. Massa myror, fast människor. Alla stans caféer var fullsatta. Jag, Ebba och Rebecka passade på att njuta av vårsolen med årets första utefika. Riktigt mysigt och härligt. Jag har verkligen saknat våren! Hoppas ni också har en alldeles underbar fredag och får en härlig helg!
pussss

I will wait for you


godnatt!


Direkt från sängen - Känns helt okej att sätta klockan på 10.00 imorgon, sov sött!

catching up

Tog en fika med finaste Lisa idag, vi kom fram till att vi inte hittat på något sedan september och det är nästan skamligt. Särskilt med tanke på att vi numera går på samma skola och har klassrum bredvid varandra. Tidigare träffades vi varje lov, det var vår lilla tradition. Varje lov och en del helger men sen kom gymnasiet och då blev det plötsligt en massa annat som också skulle hinnas med. Idag fick vi i alla fall till en träff, så skönt att få bara sitta och snacka. Så mycket man missat! Under tiden vi satt på det lilla mysiga caféet både kom och gick folk. Vi var nog dagens mest långdragna gäster, ungefär 2 timmar blev det! Nej såklart tog jag inga bilder men jag hittade en gammal söt bild från lägret 08 då vi lärde känna varandra, Lisas syster fick också vara med.


RSS 2.0