sånt där som finns i min fantasi


hand i hand med lövens färger

Sittar här och gråter över den dåliga upplösningen som förstör mina bilder, jag vet inte vad jag gör för fel. SNYFT. Men såhär såg jag i alla fall ut idag, självlysande hade mamma beskrivit det. Jag tycker det är mest rött och jag trivs så himla bra i det.

mer färg

Det här allra sista gången, jag lovar. Sen ska jag låta min vanliga hårfärg komma tillbaka lagom till studenten (hoppas jag).  Väldigt fint ansiktsuttryck jag lyckades åstadkomma, ahja det var hårkladdet som var poängen. Ni fattar grejen!
 
 

trevliga tisdag

instagram: hannastroem
Unnade mig själv en kväll helt utan läxor framför pottermore med egengjord varm chokladmjölk. Blev dock en aning besviken när jag hamnade i Hufflepuff's elevhem men vad göra? Life goes on.

those who inspire me most are the ones walking next to me

Ibland tycker jag det är så svårt att inspireras av de där riktiga mode- och inspirationsbloggarna. Dels för att de har en helt annan möjlighet till att införskaffa sig kläder och assecoarer än vad jag själv har, det går liksom inte riktigt att relatera till det. Och dels för att det bara är en massa uppgjorda bilder och inte direkt vardagsförankrat. Ibland blir de vars bloggar som besöks mest så opersonliga och mainstream. Jag gillar istället att inspireras av de som finns runt omkring mig. Jag känner så oerhört många snygga och välklädda tjejer att jag mer än ofta hämtar inspiration från dem. Långt många fler än vad som fick synas i det här collaget men det är en liten glimt i alla fall. To all of you girls out there, keep up the good work!

i've been looking for something more but i was foolish thinking I'd find it in you

Tröjan är ett gammalt reafynd från KappAhl, jeansen är gamla utslitna ginatricot-jeans, skorna är mammas och så även mössan. Skinnjackan är från H&M och tygkassen från NyGenerations egna shop. Vi kan ju låtsas att det här var ett bra outfit-inlägg, försökte göra det lite estetiskt med redigeringen i alla fall fast det failade i blogg.se's upplösning....

i have squandered my resistance for a pocketful of mumbles

Nyduschad efter dagens joggingtur, jag trodde det skulle bota min träningsvärk från förra springrundan men ikke! Ont gör det, men det är väl då man känner att man lever. Jag har studiedag och har än så länge knappt studerat något, det var inte heller riktigt tanken från början. Jag skulle ju få massvis gjort. Fast så blir det när man hellre virar in sig i en filt i soffan och lyssnar på Mumford & Sons nya. Ahja, jag har några timmar kvar innan det är läggdags. Let's get some shit done!

körkortspluggar

Glädjen som uppstår när man blir godkänd för första gången på ett teoriprov.....
....nu ska jag bara bli godkänd på ytterliggare sådär femtioelva test.
 

lördagsmys

Skvallra, käka glass och glo på film. Just like old days!
Jag blir alltid lika glad av att träffa högstadietjejerna och höra vad som händer i deras liv numera. Det är något speciellt med att träffa gamla vänner, man har alltid något gemensamt även om livet i sig just nu ser olika ut för var och en av oss. En fin lördagskväll!

släkten är värst

Fredagsglädje hos familjen Ström!

du ser kär ut

"Är du kär?" Frågade mamma mig idag när jag kom hem. "Du ser kär ut!".
Svaret kom direkt "jag är inte kär!". Men sen tänkte jag om, jag kanske är lite kär ändå. För jag mår bra, riktigt bra. Jag har dåliga dagar, precis som alla andra men i det stora hela mår jag bra. Många av er känner säkert till att för lite mer än ett år sen hade jag en riktig "down", deppig period big time. En period som i efterhand stärkt mig och verkligen hjälpt mig lära känna mig själv. Mitt liv är fortfarande sjumilakliv ifrån perfekt och jag får jobba på det varje dag men jag tänker ändå vara lycklig. Därför blev jag lite trött när mamma genast drog slutsatsen att min glädje bottnade sig i förälskelse till en enda person. Trams. Visst, att vara kär kan vara underbart och glädjande på alla sätt och vis men jag blir så ledsen när människor får det att verka som att man måste vara kär för att vara lycklig. Att man måste vara två för att livet ska vara värt att leva. Så dumt. Varför skulle jag grunda min glädje på en enda person? Varför skulle jag tillåta mig att bli så osjälvständig? Jag är värd mer än så, mitt liv är mer värt än så och du är mer värd än så. Jag försöker absolut inte klanka ner på förhållanden och självklart längtar jag också efter att en dag få vara två. Men jag tänker aldrig någonsin tillåta mig själv att basera min glädje, min lycka, mitt välmående på en enda person. Utom mig själv. Att må bra igen och komma ur en sådan tuff period har fått mig att uppskatta allt det som finns i min närvaro så mycket mer. Jag blir lycklig av att dricka kaffe med en go vän. Jag blir lycklig av att träden skiftar färg. Jag blir lycklig av att jag kan gå hem från bussen en solig dag. Jag blir lycklig av att någon ler mot mig på morgonen. Jag blir lycklig av att vira in mig i en filt och läsa en bra bok. Så man kan kanske säga att jag är lite kär ändå, i allt gott som finns runt omkring. För jag vill vara en lycklig person i mig själv, om jag sen blir kär i någon särskilt fin som förgyller vardagen så är det ju bara en fet bonus.

varm soppa!

Att komma hem när det blivit mörkt helt genomkyld och se att det stor en stor fet kastrull med varm potatis- och pujolökssoppa på spisen, då blir man glad i hjärtat! Det kanske inte ser gott ut men jag njöt i alla fall. Känns som att den här hösten bara levererar ultimata höstmoments med jämna mellanrum, me like!

this my cool and I can't take it off

Klockan är snart tre och jag drar nu till dagens första och enda lektion med min nya tygkasse. (ja, mössan åkte på för någon orkade visst inte duscha) Adiós!

strange what desire can make foolish people do


pluggetugg


Idag hänger jag i läxcafét i kyrkan med bland annat dessa goa tjajor och käkar massoor med mackooooor. Diggar att vi har ett eget litet café där vi kan göra lite vad vi vill, typ som att plugga läxor och spela skön musik. Sweet tuesday!

the boat that rocked





Ny Generation fyller 10år. En stört stor båt. 2000 ungdomar. Ett dygn. Gud.

måndag i framtidsdjungeln


Jag har druckit tre koppar te idag, gissa om jag har sprungit på toa många gånger. Hade tänkt att jag skulle plugga ikapp eftersom jag var borta så mycket förra veckan men det slutade med att jag sökte runt på au pair-sidor och bibelskolor utomlands. Det är värsta djungeln det där, hur i hela friden ska man lyckas hitta rätt? Har ni några tips om organisationer, skolor och liknande så skriv skriv skriv!

legen, wait for it, dary!


Drar till Stockholm imorgon för att sedan åka till Finland och vända. Har det sjukaste dygnet någonsin framför mig och väskan är halvpackad precis som den brukar vara kvällen innan. Förväntasfull går jag nu till sängs, vi hörs på söndag! Godnattttttt

min vän september



Bjuder på några väldigt enkla bilder från vår trädgård, för att hösten klär den ganska bra.

could have been a weasly

...or maybe it's just the result of Schwarzkopf Country colors.

dinsko.se






Några av höstens alla favvisar.
Höstskor är nog bland det bästa som finns. När de nya hästkollektionerna kommer in i affärerna spenderar jag den mesta av min shoppingtid i skoaffärer. Måste medge att mitt hjärta klappar lite extra för skor....

god in my living, there in my breathing

(önskar det var jag som fotograferat denna bilden)
 
Igår satt vi ute i flera timmar för att se Sverige-Kazakstan matchen, det var väldigt roligt faktiskt men vaknade idag upp med värsta feta förkylningen. Inte lika roligt. Annars har jag en rätt chill onsdagsmorgon, första lektionen börjar 14.45 så jag sitter här i lugn och ro med Daffypaffen,  worship listan på spotify och en tallrik müsli. Dock ska jag vaccineras om typ en timme, kanske läge att börja klä på sig något annat än mjukisbyxor och fleecefilt. Take care!

vissa dagar bara är sådana

Vissa dagar bara är sådana då man känner sig så fruktansvärt ensam. Alla ens vänner bor så långt bort och man sitter där hemma själv i tv-soffan framför Friends. På tvn träffas de varje dag, delar livet tillsammans och håller ihop i vått och torrt. Här sitter jag själv med en kopp varm chokladmjölk och längtar efter ett sådant livt. Ett liv av rörelse och händelser. Det har ett pris att bo på landet, hur mysigt och fint det än är så kan det bli lite ensamt ibland för det finns inget "vill du komma över på en kopp te?" en vanlig måndagskväll klockan åtta. Jag har i och för sig en hög med läxor men vissa dagar bara är sådana då man inte orkar. Vissa dagar bara är sådana då man helst av allt vill ha en stor kram och en fin vän vid sin sida, någon som säger "det ordnar sig, det gör det alltid, ja det löser sig, så brukar allt bli".



Uppdatering

Har numera oranget hår. Förstöra håret på en söndag är rätt chill.

halmstad


Har alltid tyckt väldigt mycket om Halmstad. Som barn brukade jag och min nästkusin varje sommar åka upp dit för att sova några nätter hos min mammas faster. Hon visade oss runt på Halmstads gator, tog med oss till den fina stranden och skämde bort oss. Jag har därför alltid haft goda associationer med staden och jag minns att var gång vi körde förbi högskolan, tittade jag upp på den höga glasbyggnaden och tänkte "I den fina skolan ska jag plugga när blir stor!". Vi får väl se hur det blir med den saken men idag tog jag i alla fall tåget upp tll Halmstad igen för att träffa en go vän som faktiskt pluggar i den där fina glasbyggnaden. Han visade mig också runt på Halmstads gator och längs med havet, det var lika fint som jag minndes det. Men nu har jag så ont i fötterna efter allt vandrande så jag säger härmed godnatt!

pappsen fyller fyrtioett, hurra!

Men han får minsann laga sin egen födelsedagsmiddag!

rosa snöre, like a boss



Som vanligt slår jag in presenten kvällen innan men det är faktiskt riktigt kul att slå in presenter, i alla fall när man har fint papper och rosa snöre! Presenten inuti är också klockren, pappa kommer bli nöjd. Dock ska vi upp och sjunga halv 6 imorgon, det är den negativa biten med födelsedagar. Men vad gör man inte för sin far, godnatt!

det är nog hon som är lite koko, min mamma

Hon springer runt köksbordet, runt runt. Skrattar högt och hunden viftar ivrigt på svansen. Den springer efter henne, helt uppe i leken. Då och då tystnar skratten och hon börjar smyga sakta, hunden stannar till. För en sekund blir allt tyst sen hör man hur klor rispas mot köksgolvet och hunden tar sats, springer i full fart och hoppar upp med tassarna mot hennes mage. Skratten ekar i köket igen. "Du är ju koko!" utbrister hon skrattandes till hunden och springer ytterliggare ett varv runt bordet. Jag sitter och betraktar spektaklet från min stol och ler. Det är nog hon som är lite koko, min mamma. Min fina fina mamma. Jag förstår varför pappa valde just henne. Så godhjärtat och alltid nära till skratt. Jag tackar Gud för henne varje dag, att hon blev just min mamma. För hon är trots allt världens bästa mamma.

and it was all yellow


Sitter och funderar på om jag ska färga håret. Kollar runt på balklänningar, tror jag har hittat den rätte. Självklart lite för dyr, men jag ska nog få det att funka. Lyssnar på Coldplay, finfina gubbar det dära. Värker i mina revben till och från men jag ler ändå. Drömmer om livet efter studenten och längtar till imorgon för då vankas det helg. Tror jag håller på att bli galen fast det kanske jag redan är, vem vet. Tycker i alla fall om att det blivit höst. Nu har jag börjat varje mening med ett verb utan subjekt och så får man ju faktiskt inte lov att skriva, inte för min svensklärare i alla fall. Känner att det kvittar och tänker fortsätta med att skriva predikat utan subjekt, är ändå rätt cool som vet hur det borde vara.

såhär spenderade jag min förmiddag


woman, get your head together!

Tillbaka i gamla vanor igen. Alldeles för mycket att göra, alldeles för lite blir gjort. Det som började så bra, suck!

Visst finns det dagar då det kan kännas svårt



Idag har jag mest hängt i läxcafét i kyrkan och chillat med Daffy. Drog på mig en stickad tröja och tänker att nu är det höst på riktigt. Ganska okej ändå. Jag har dessutom en linslus till hund, hon låg så fint och lugnt (och snarkade) tills mamma tog fram kameran haha.

kids - mgmt




thank god it's monday


Har fått gjort massor denna måndag. Sprungit en runda, pluggat lite, boka tågbiljetter till Sthlm, lekt med hunden, färdigställt visumansökan, börjat skriva ut nya bilder till min dörr, planerat ungdomshösten i kyrkan, druckit kaffe med mamma i solen, plockat äpplen. Man hinner med mycket på en måndag när man är hemma redan klockan 14.00! Men nu får det räcka för idag, godnatt!



in you i've got life, in you i've got love

kofta veromoda // jeans serious sally // linne och halsband h&m

goodnight, and remember that you are loved


En massa födelsedagsfiranden först brunch och sen släktkalas klockan 7! Nu är jag trött, mätt och 5kg tyngre. Livet är gött! Sitter här och kvällsfunderar på att jag borde börja träna men kommer på mig själv med att egentligen bry mig alldeles för lite för att det skulle bli något av det. Kanske imorgon är en bättre dag. Nu ska jag ta mitt kvällssnack med Gud och sen sova gott! Woop, du är grym!

tjugo år



Lovisa blir vuxen på riktigt idag. Galet att vi är vuxna nu. 20 och 18år. Känns som det var igår vi gömde oss för de jobbiga småsmyskonen och klättrade in i lekstugan genom hönshålet. Känns som det var igår vi åkte den stora stora berg- och dalbanan på Bonbonland i Danmark för allra första gången. Känns som det var igår vi målade hela uppfarten med vattenfärg.Tiden går så fort, grattis!

så bra!


Snodde denna från Jecklan, hihi!
Igår packade gänget in sig i två bilar och drog upp till Osby där pingstkyrkan har ungdomshelg denna helgen. Det var ett riktigt bra möte och vi träffade en massa härliga gamla vänner som man inte ser så ofta tyvärr. Spenderade den mesta av min tid under kvällen med de här två tjejerna, så bra är dom! (And to all of you guys who are reading this, they are both single) Jag gillar sådana här kvällar, man åker bort, behöver inte fixa något alls bara sitta och njuta och dessutom få umgås med en massa goa människor. LYCKA.

i got chills, they're multiplyin' and i'm losin' control


rött nagellack & blus från H&M // avklippta jeans från lokat lågprisvaruhus
Jag åkte på 20-års brunch sådär idag, drog på mig ett par vita seglarskor innan jag stack. Simple is becoming the new me.

RSS 2.0