De små sakerna som gör det

Denna sommar är lik den föregående på tre punkter. 1. Jag jobbar mycket 2. Det är strålande väder 3. Varenda ledig dag gör det så värt. Helt sjukt att juli redan börjar gå mot sitt slut. På ett sätt känns det som att jag inte gjort någonting, bara jobbat. Men när jag tänker efter har jag faktiskt fyllt varje ledigt tillfälle med tupplurer i hängmattan, havet, härliga vänner, dagsutflykter, kaffekoppar, festival, kvällsdopp, konserter, Liseberg, sleep overs m.m. En sommar behöver faktiskt inte vara mer komplicerad än så.

Där bak i taxin

Vissa dagar dyker minnen upp bara sådär, helt utan tanke på sammanhang eller relevans. Minnen som en knappt har tänkt på att en har. Idag satt vi i baksätet på en taxi. Jag var inte säker på om det hade börjat mörkna eller om det hade börjat ljusna. Jag brydde mig inte så mycket om vilket, jag brydde mig mest om dig. Taxichauffören där framme envisades med att hålla ett samtal till liv om någon flaska han fått och frågade om vi ville smaka. Jag minns inte hans ord så noga för jag lyssnade vagt. Jag lät dig svara honom vilket du så artigt gjorde, lika trevlig som du alltid är. Trots att du inte brydde dig ett dugg om den där flaskan i handskfacket. Jag satt lutad med huvudet mot ditt bröst och du höll armen om mig. Min blick flackade från dig till skogen som mörkt flög förbi utanför rutan. Då och då när taxichauffören gav dig en paus i samtalet böjde du ansiktet ner och pussade på mitt huvud. Du strök med handen över mitt hår och jag log för mig själv, denna gången skulle det blir bra.

Lediga dagar är bra dagar

 

veronika

Dessa bilderna var faktiskt inte arrangerade. Hon stod på en parkeringsplats utanför Ica i Åhus och jag kände för att fotografera henne.
 

excuse me

 

en såndär dag


Då det hände precis ingenting. Ja, jag har också sådana dagar ibland.

Good company makes life worth it all


fårabäck

Är i en liten trästuga längs med den skånska kusten. Bara jag och vewe som ligger kvar i sängen. Hon sover och jag vaknar. Lyssnar på de andra som pratar i köket medan de fixar frukosten. Vi ska spendera hela dagen vid havet. De andra har lite mer bråttom med att jobba på brännan, jag och vewe prioriterar sömn. Vi tog det obligatoriska nattdopen igår och vattnet var riktigt varmt. Det här är livet visst.

no place like home


Älskar att komma hem efter jobbet när hela familjen är hemma. Brorsan satt i hängmattan och väntade på att pappa skulle bli klar med köttet på grillen medan mamma dukade det vita trädgårdsbordet. Nu sitter vi ute med filtar och dricker kaffe. Kommer sakna detta när jag flyttar härifrån.

Jag tycker du kan komma hem nu

Hon har varit i Barcelona i ett år snart, det räcker tycker jag. Komsi komsi, du saknas här hemma.

måndag

Dagen då Dylan spelade var min lediga måndag och det vill en såklart utnyttja. Jag och Emma tog bilen tidigare till Helsingborg och käkade lunch på supermysiga Ebbas. Efteråt köpte vi med oss kaffe och kaka som vi njöt av uppe på Kärnan med fantastiska utsikten över staden och havet. En fin dag.

Bob Dylan

Vilken man! 73 år gammal och kör fortfarande sitt race. Bob Dylan och hans band bjöd på riktigt bra musik. Det hörs visserligen att snubben blivit gammal men en är ju så impad bara av att han står där. Tyvärr var det inte mycket gammalt material som spelades så många av mina favvolåtar uteblev, lite besviken måste jag erkänna. Blowin' in the wind fick dock avsluta kvällen annars var det mest från hans senare album. Jag förstår honom på sätt och vis, man kan ju inte leva i det förflutna. 


don't think twice, it's alright

Ni anar inte hur taggad jag är på att jag och Emma ska dra till Sofiero ikväll och se the one and only, Bob Dylan. Alltså jag har lyssnat på detta geni sen jag var 15 och  ä n t l i g e n ska jag få höra hans toner irl. Jag känner att vi har en bra kväll på gång. Stay cool folks, hörs!

Have you read the news lately
västra hamnen


Gabbe käkade kucklingspett. Vi tog ett dopp i Öresundet. Spelade strandtennis på en gräsmatta. Fina pojkar det där. Och jag älskar Malmö. 

lägesrapport för den som undrar

 Två lediga sommardagar på en vecka blir lätt två intensiva dagar. Idag har jag och Elin njutit på stranden utanför Åhus, vattnet var dessutom varmt! Det händer typ aldrig. Nu sitter jag på tåget ner till Malmö för att hänga med David, Gabbe och David i deras nya lya. Gårdagen spenderades också i solen med Josse och sen åkte jag till Hässleholm för att ta ett kvällsdopp med Ingrid, Ebba och My. Kvällen avslutades med att planera Way out West med Ebba på hennes balkong. Imorgon väntar en jobbhelg så ikväll njuter jag av ledighet!

för jag mår bra


Jag gör verkligen det.
Jag kan vara förvirrad och förtvivlad.
Jag kan gråta och jag kan sakna.
Längta bort och få panik.
Men jag är bara människa.
Det är okej att vara mänsklig.
Jag tänker inte låta livet stanna för en uppförsbacke 
när jag vet att det kommer gå nedför. 
Djupt och lökigt, fine.
Men kompis, jag mår bra.
Livet är bra.

det var ändå aldrig du

Thank god it's mondayVilken sjuk berg- och dalbansdag det har varit. Nya tag imorgon. Men går ändå och lägger mig med ett leende på läpparna. Bättre att glädjas åt de fina stunderna än att sörja de dåliga. 

det är dagarna som går som är livet


BRÅVALLAFESTIVALEN 2014, 
minnen för livet osv

men vad spelar det för roll

När det inte längre räcker med att vara kär i varandra vad ska man då förlita sig på? När det inte längre räcker med att man tycker om att spendera sin tid ihop. När det inte längre räcker med att man får varandra att skratta och glömma bort världen för en minut vad ska man gå efter då? När allt annat får lov att spela roll, när alla andra omkringliggande faktorer får väga in och lägga en avgörande röst. Vad finns det då för hopp? När vi alla har gått och blivit individualister som sätter sig själv i första rum. Kommer man då någonsin vilja vara två? Kommer man någonsin vara "redo"?

människor som får en att le


Spenderade en dag med dessa två. Strosade runt på Lunds mysiga gator. Fyndade på second hand och åt stenugnsbakade mackor på idylliska St Jakobs. 

RSS 2.0