vit som snö


livet på en bryggaVi packade picknick-korgen och körde till närmsta sjö. Dukade upp ute på bryggan och lät timmarna gå.
Tog till vara på solen, våren, dagen, livet.

quality friday

Både mamma och jag hade ledigt (per definition) så vi tog bilen tidigt imorse till IKEA och sedan väla. Jag investerade till framtida lya och mamma investerade i fyra blusar. Tänk att ens mamma kan få vara ens bästa vän, lyckligt lottad! 
 

en liten torsdagshälsning

Idag har kroppen inte varit min bästa vän direkt. Det började med extremt ont i magen, sedan tryckande huvudvärk för att avsluta med en härlig mensvärk. Alltså mensen får en ju att se fram emot pensionen. Just på den punkten känner jag att det hade varit ganska gött att vara född till grabb istället annars not so much. Nu har jag i alla fall överlevt denna vecka med både tenta och redovisning, ska bara läsa ca900 sidor och skriva en forskningsplan på det så är delkurs 2 avklarad. Yihoo, inlämning om 2 veckor. Näe nu ska jag krypa ner i soffan igen och hoppas på att den botar mina krämpor. Det sägs ju att vila ska vara en bra grej. Eftersom jag sitter vid mammas dator bjuder jag på en random bild ur hennes bildarkiv.
 

bråvallapeppen


men du kommer alltid att fattas oss

Bradford, feb 2013
Istället för att sörja de stunder du aldrig kommer
att få, gläd dig åt de stunder som du faktiskt fick.

thank god it's monday, right?

Det här med att jag alltid lyckas pricka in att bli typ sjuk när jag har som minst tid för det. Varför är det alltid så? Att illamående och feber smyger sig på en när det absolut inte får göra det. Imorgon är det redovisning, tenta på onsdag och torsdag drar paperskrivandet igång. Rent spontant känner jag, fredag kom nu. Det finns vissa kvällar då jag undrar vad jag har gett mig in på, ska jag verkligen göra detta i 3,5år. Vill jag ens bli socionom? Ahja, samhällsvetenskapliga metoder: let's get this shit done.

tja, läget

 

lika som bär


Extremt taggade syskon på väg till släktträff men ibland får en ställa upp helt enkelt. Småkusinerna var såklart där och under middagen smög jag bakom Oscar 9år och la händerna för hans ögon. "Det är Hanna! Det känner jag på parfymen!" Det går minsann inte att lura de små rackarna. 

hjärtevärk

Ibland gör hjärtat bara så himla ont. Det enda en vill göra är att somna och inte vakna förrän det läkt. Som om hjärtat var morgon när solen gått upp har glömt hur ont det gjorde natten innan. Glömt och vågar hoppas på nytt.

undo

Redan dagen efter Sanna utropats som vinnare hade dessa grabbar en färdig cover av vinnarlåten på youtube. Till en början var jag lite kritisk (jag tyckte att den var bra!) vilket jag har fått äta upp haha, tänkte att jag skulle gottgöra det lite genom att dela den vidare. Den är bra, tryck play! NU.

knitted

Just nu vill jag ha den här bikinin, ok?
Bra, då säger vi så.
 

for jazzy dayz like theze

Denna torsdagskväll förgylls av jazziga toner från bland annat Ella Fitzgerald, Louis Armstrong och Chet Baker. Jag slängde lite snabbt ihop en lista såhär på kvällskvisten. Vet inte varför jag inte gjort det tidigare men du kan lyssna på den här nedanför ifall du vill ge jazz en chans, vilket du borde!
 

kvällssol

Ibland känns det lite märkligt att fortfarande bo i det gamla flickrummet. Att bo bland tapeterna jag valde ut i färgaffären som 14-åring, det svarta taket jag så många gånger stirrat upp på och den randiga bäddsoffan där flertalet vänner spenderat en natt eller två. Det ser inte ut exakt som det gjorde då men till större delen. Tonårsrum är så laddat på något sätt. Det är här en har suttit och tänkt på livets svåra frågor flertalet nätter, det är här en grävt ner huvudet i kudden för att kväva gråten, det är här en har fnittrat med tjejkompisar tills magen värkt och det är här en pussat på pojkar som gett en fjärilar i magen. Rummet är en del av mig själv, en plats där jag vuxit upp. En del av vem jag varit och en del av mitt liv. 

här kommer jag ifrån

Säga vad en vill om Höör men det finns tillfällen då denna lilla by kan vara ganska fin. Jag kommer troligtvis inte spendera resten av mitt liv här men det har varit en helt okej plats att växa upp på. Såhär såg det ut när jag kom från tåget i eftermiddags. 


Utkast: April 18, 2012

sätta världen i brand
vara kär och galen
klä sig extraordinärt
vara sprudlande
men mystisk
en intressant varelse
som alla vill känna men
ingen förstår sig på
visa känslor

varde ljus

Just nu känns ju livet ganska så gött. Bokat biljett till Barcelona med Jessica, Malin see you soon gurrl! Och fått beskedet att jag klarat första tentan, sådan lättnad. Mindre gött att nästa tenta är om en vecka och jag inte ens har öppnat en enda bok. Delkurs 2 kan knappast bli tråkigare men den varar ju ej för evigt. Snart äre ny delkurs, varmare temperaturer, dags för Barcelona och allt annat härligt som våren för med sig!

life of hanna

saker jag borde göra: plugga inför tentan nästa vecka.
saker jag inte borde göra: kolla flygbiljetter, bläddra i bildarkiv, spendera alla mina pengar, hänga på tumblr, dagdrömma.
saker jag gör: samtliga på punkt två.

vackrast i världen

Sitter hemma hos Ele och väntar medan hon duschar. Hittade denna gobiten från Oslotiden i hennes webcam-arkiv. Haha, alltså orkar ej. Så brutalt ful.
 

ännu en 20-års dag

 Fina Josse fyllde hela 20år idag och igår var vi på bishops för att fira lite. Hennes bror och två av deras kompisar var med och vi hade en rikriget trevlig kväll. Träffade en massa folk från gymnasiet också, alltid kul att höra vad folk gör nu för tiden. 

Det är för bra nu

Att få hänga med dessa är rena rama lyxen. Bland de bästa av pojkar! Igår käkade vi thai och såg treornas slutproduktion på Lunds dans och musikalgymnasium. De bjöd på en helt fantastisk musikal och en extra varm applåd går till vår egna Veronika. Tänk att en har så talangfulla kompisar, jag har en känsla av att jag kommer få gå på fler föreställningar framöver. Inte mig emot.drömmar är gjorda av glasalltid andra hand


Mellan skolan och stationen ligger humana och där knäppte jag en snabb outfitbild medan jag ändå skulle pröva en klänning som jag sen också köpte. Farligt att stans bästa second hand ligger just där jag går förbi varenda dag.

ett vårigt Lund


Två snapshots från min tisdag

eller min soffa nu

Jag fick en lapp.
Jag kände mig fab.
Jag njöt av våren med mamma.

en finsittning på blekingska

 Fyra helt oredigerade bilder (tror knappt det har hänt förut) från fredagskvällen. Sara spred som vanligt falska rykten på min snapchat och maten smakade inte så bra. Förutom det hade vi en riktigt go kväll. Nu är vi ettor, bye bye nollning!

Fångad av en stormvind fast för dig

Saru att du fixat håret saru?? 
Alltså tidsoptimisten i mig är hopplös. Skulle fixa håret snyggt för en gångs skull men alltså 2min innan jag skulle åka hemifrån stod jag med locktången i håret och inser att det bara är ett enda kaos. Men va gör det om hundra år? Ikväll är det finsittning och avslutning på vår nollning. Vi har överlevt första tentan och nu blire fest!

kompis det går bra nu


Sa jag att det är tenta på fredag?

lillponken

17 år i staden där han växte upp och så märker du hur fort det går. Ja minsann, lillebror fyller 17 vårar. Här traskar han runt i öknen på Lanzarote, det gör han inte nu men jag tänkte att det var en trevlig bild i vilket fall. Jag är helt snurrig i skallen efter allt tentaplugg men han är en fin grabb han. Oftast, när han sover. Eller nej, jag gillar ej honom när han sover. Alla vaknar av hans väckarklocka utom han själv. Hopplös. Men vi har rätt kul ihop ändå, förutom när han kastar apelsiner på mig genom hela köket. Ja, det händer.

tentapluggspausorkarintemer

 tumblr is the place to be

det är så tomt utan dig här

Ebba bor och pluggar i Uppsala vilket är kul för henne, men inte för mig. Hon ringde mig igår och sa "VET DU HUR MYCKET GREJER DU HAR I KROPPEN?! DU VET INTE ENS EN FJÄRDEDELS FJÄRDEDEL AV ALLT DU HAR I KROPPEN!" Ebba pluggar till fysioterapeut. Hon ska veta hur mycket grejer vi har kroppen. Alltså kära hjärtanes vad jag saknar henne. Det är så himla tomt här hemma utan henne.  
 

mitt livs första tenta


Alltså jag vet inte hur ofta jag läst ordet "social" men jag kan ju garantera att det är O F T A. Mitt livs första tenta är på fredag och just nu är allt en rörig soppa i skallen. Men det här ska nog gå bra, känns tröstande att mina klassisar är ungefär lika förvirrade som jag.. just nu längtar vi till fredag eftermiddag haha.

make love not warBare jazz

Svart och svår på vårt jazziga smultronställe. Har man en stund över är det här man ska dricka en latte eller ta en öl. Antingen på den superfina bakgården till uteservering eller inne i den mysiga tegelstens lokalen. Här kan man också fynda en ny vinyl eller två till sin eventuella jazz-samling.

RSS 2.0