ibland tänker jag

Vill resa igen. Fly. Åka bort. Springa fort. Så fort som benen bär. Aldrig stanna länge på någon plats. Aldrig rota mig. Hoppa av skolan och skjuta upp det här med att bli vuxen. Göra allt det som en borde göra. Se fler platser. Uppleva mer. Känna mer. Skratta mer. Gråta mer. Gå på konserter med band jag aldrig hört förut. Se en dålig film på bio, dricka öl på en tisdag, vara uppe till soluppgång på onsdag, spendera en hel dag på väg och träffa människor som är lika flyktiga som jag. Leva i någon slags idyll så långt bort från ansvar och krav som livet kan tillåta. Bara för ett tag.

Wednesday


Terminens sista grupparbete går ut på att vi ska ut i vekligheten och observera samt göra kopplingar till det vi lärt oss under terminens gång. Vi bestämde oss för att göra en observation på Emporia. Jag är inget fan av köpcentrum och som vanligt handlade jag inget förrän vi kom in på myrorna, en tantkofta för 85 spänn kändes givet! En vit tisha från Zara (se ovan) för 90 riksdaler och ett par alldeles för dyra skor inhandlades också. Jeansen på bilden införskaffades på Urban i Oslo, blommigt värre! Jag var var helt slut i huvudet efteråt, att gå på stan är så mycket trevligare i min mening men hade i vilket fall en trevlig dig med mina gruppmedlemmar. Nu äre bara redovisning, en inlämning och en komplettering kvar sen är den här terminen finito!

Lever du?Årets första

Hämtade upp lillebror på gymmet, köpte gifflar på Ica och körde till sjön där vi badat sedan barnsben. Det var riktigt svalkande i vattnet och nästan helt öde på människor.

gör allt medan du kan

 
Grillade med grabbarna vid vaxsjön. Tog bilen till Kristianstad och dansade i ösregn till Rebecka & Fiona. Spelade quidditch. Gick på sittning. Åt falafel med gamla polare i botaniska. Firade mamma. Röstade för första gången. Såg Gabbes musikal. Alltså hur bra helg som helst och idag är jag inte mycket till människa. Så. Trött.

tar det som det kommer och ler som en idiot

Under min praktikvecka var jag på ett födelsedagskalas för de som fyllt 80 och 85år i kommunen. Ett av födelsedagsbarnen fick frågan om hon som mer livserfaren hade något tips till oss yngre - "Försök att ha det lite trevligt." 

fina pojkar

Alltså så himla duktiga båda två och deras röster, jag hade kunnat somna till dem varenda natt.

världen utan filter

Hade världens finaste kväll igår med Ingrid, Hanna och Cecce. Kristianstad-tjejerna som jag lärde känna i Oslo och hur glad är jag inte för det? Superglad! Vi grillade, lyssnade på musik och fnittrade ute vid en fin sjö. Avslutade kvällen med en kopp viol-te hemma hos Ingrid. Livet alltså.


ingenting


Lundakarnevalen

naturligt

Ibland blir det för mycket hets på ens yttre. Och jag känner bara att jag har ingen skyldighet att vara snygg, fixad och ha värsta bästa outfiten varje dag. Det är sällan jag sminkar mig ordentligt, lite mascara brukar få duga om jag känner för det. Gör jag inte det, näe då går jag utan. Klär mig som jag vill gör jag också och orkar jag inte raka benen någon varm dag på året, ja det är väl inte hela världen tänker jag. Det är mina ben. Jag orkar liksom ens försöka bygga upp någon slags tip top-fasad, det här är jag och så är det. Jag har av den anledningen medvetet valt en helt vanlig bild som profilbild på facebook. Ibland okar en inte hetsen bara. Hetsen av att framställa sig själv i perfektion hela tiden. Jag är nog bäst på att framhäva mina dåliga sidor när jag umgås med människor, driver med dem och visar mig mänsklig. Det är ju det vi alla är, mänskliga. Imperfections are perfection.

funktion

Jag har funderat lite över den här bloggens funktion och det finns nog inte riktigt någon funktion. Jag har mest kvar den för att den alltid har funnits där. Då och då bläddrar jag igenom de fyra (snart fem!) år som finns dokumenterade här. Helt galet vad många ord och bilder som jag har lagt tid på att lägga upp här. Men nu finns det liksom inte samma behov av att skriva av sig längre. När hjärtat värker så skriver jag oftast för mig själv. När  jag var i Oslo i höstas fyllde bloggen en uppdateringsfunktion för alla er som jag inte kunde träffa. Men nu, nu är jag hemma. Jag pluggar, träffar vänner och lever ett helt vanligt liv, ett bra sådant men ändå, vanligt. Jag kommer inte ta bort bloggen och förmodligen kommer jag fortsätta skriva lite då och då när jag känner för det men absolut inte på samma sätt som tidigare. Allt har sin tid och kanske att en börjar växa ifrån det här också, som allt annat.

Sometimes you're just stupidJust a mortal with potential of a superman

 Uppsala är fint, dock väldigt kallt (säkert att jag inte är på Nordpolen?. Jag har min praktik här uppe i svenska kyrkan hos tre olika diakoner. En diakon jobbar med socialt arbete i kyrkan och många har en socionomutbildning i botten. Jag har verkligen fått se många olika typer av arbetsuppgifter och diakonerna har varit så himla trevliga och omhändertagande. Kunde inte hittat en bättre praktikplats och att få hänga såhär mycket Ebba är värsta lyxen. Som jag har saknat henne! Tur att det bara är en månad kvar till sommarlovet, då kommer hon hem igen!

ur arkivet

 
Ebba pluggar på flitigt. Jag skulle också plugga lite men ni känner ju till min självdisciplin vid det här laget. Hamnade i Ebbas bildarkiv istället. Minns ni hösten 2012? Den var ganska röd om en säger så..
 

Hej, jag är hos Ebba

Hej, jag är hos Ebba i Uppsala hela veckan. Så ni vet. Ska praktisera lite och hänga med Ebbster, mycket. Mycket kvalletid med Ebba ska det bli.

skäralid


Picknickade med Emma och Daffy i Skäralid idag. Så himla vackert ställe, åk dit! Helst imorgon! Det finns inget som övertygar mig så mycket om Guds existens som naturen. Jag vet inte hur jorden blev till men någon måste ha haft en tanke med allt detta vackra.

inga problem

Det finns trött och sen finns det Hanna. Tur det bara är valborg en gång om året känner jag. Precis som alla andra i södra Sverige hängde jag i stadsparken i Lund med sisådär 30 000 andra. Helt sjukt att det har blivit så stort. Kl 8 redan var jag i Lund för att möta upp mina sköna klassiskompisar. Upptäckte idag att jag har cirkus 1 miljon bilder ifrån parken igår i min telefon så det kanske dyker upp några så småningom men nu, hemtenta. På riktigt denna gången, jag MÅSTE bli klar. Kaos-Hanna.

Siste april
RSS 2.0