godmorgon fredag

 

fint att titta på


allt från mig

Lorentz spelade på Mejeriet i lördags och vi var såklart där. Alltså riktigt bra spelning, över förväntan. Vi fick även oss en liten fan-bild där vi står och traggar lite med Lorre. För er som inte vet är det alltså Lorentz men halsduken på huvudet nere till höger. Lyssna på hans platta här.
 

att alltid längta bort

Jag kan uppskatta höstrusk och vinterkyla, det finns något fint med det med. Men när dagarna blir sådär mörka så det känns som att det är natt dygnet runt då är det svårt att inte längta efter varmare, ljusare dagar då livet känns bekymmersfritt.

Köpenhamn

Vi drog till Köpenhamn och åt sushi, drack japansk öl, gick i fina affärer. Fick en försmak av julen på de pyntade gatorna och drack gott kaffe på ett mysigt café. Alltså världsklass på dessa tjejerna. Vi avslutade med mat och vin hemma hos Ingrid och bara mös medan vi fortafarande har Hanna här hos oss. På tisdag flyger hon iväg till Singapore, förhoppningsvis har vi henne hemma igen till sommaren. 

jag önskar du var här

Att sakna någon kan vara otroligt vackert men också bland det mest smärtsamma som går att känna, efter en tid blir gränsen mellan saknad och sorg liksom omöjlig att urskilja. Saknaden blir konstant och ibland som värst i de mest vardagliga av situationer. Det kan hugga till när en dricker sin första kopp kaffe på morgonen, i bilen påväg till vännerna, ensamma vandringen hem från festen, vid middagsbordet eller en helt vanlig tisdagseftermiddag. Jag önskar du var här.

generationer

Efter att jag skrivit klart veckans reflektionsuppgift och kört med bilen till servicen (igen) tog jag mig tiden att dricka alldeles för mycket kaffe hos mormor och morfar. De berättade om deras första utlandssemester till Mallorca nu i höstas och det var på något vis fascinerande att höra mormor berätta om sin första flygtur. Utlandssemester och flyga flygplan är saker som jag nästan vid det här laget tar för givet medan min mormor 64 år gammal får uppleva det för första gången. Morfar berättade att han valde att göra lumpen i Norrtälje när han var ung för att "få komma hemifrån". Idag åker en till Asien eller Mexico för att "få komma hemifrån". Världen har blivit mindre på något vis, väldigt fort. Bilden på mig och lillebror hittade jag när jag hjälpte mormor att framkalla sina sjutusen bilder och citatet är hämtat ur en bok jag bläddrade i medan morfar snarkade på soffan och mormor hämtade posten. Fina människor, min mormor och morfar.
 

astrid

 
De växer och blir stora, småkusinerna. Och jag blir gammal. 
 

håll om mig för jag fryser

Kom hem vid nio imorse och hade stora ambitioner för dagen. Jag åstadkom en efterreflektionsuppgift, en tömd diskmaskin, gårdagens avsnitt Bonde söker fru och det var typ det. Nu är jag dock påväg till Malmö för att hänga med Gabbe och David så dagen kan väl bara bli bättre om en säger så. 

Seinabo sey

 

a little party never killed nobody

Igår var det tentasittning på VG's. Majoriteten av oss kände att vi nog kommer sitta där tillsammans på omtentan igen men vi förtjänade en rejäl fest i alla fall. Jag är fortfarande helt vilse i min tidsuppfattning angående vilken dag det är efter att ha spenderat typ hela föregående vecka i skolan (ja, helgen också). Det härliga är ju att delkurs två drar igång med raketfart direkt #aldrigvila. Igår var hursomhelst en trevlig kväll och maten var för en gångs skull riktigt god på sittningen. Till efterrätt skulle det bli nutellamousse och glupsk som jag är snodde jag åt mig två stycken. Det var i princip hasselnöts topping, sån en kan få på glass du vet fast i en skål. Jag åt bara en. Om du sitter och försöker klura ut temat genom att hitta någon slags gemensam nämnare gällande utklädnader, don't. Temat var något som börjar på din första bokstav. 

do as dylan says

 

Godmorgon

Kändes lyxigt med sovmorgon och riktig frukost. Att inte ställa klockan är fantastiskt bara det.

RSS 2.0