ett vandrande skal

Jag sitter just nu och väntar på tåget hem och klockan är 20.39. Har haft föreläsningar 8-14 och därefter har vi tentapluggat så hårt vi bara kunnat. Jag är fullständigt utmattad och kommer inte känna mig som en ordentligt levande individ igen förrän på måndag-eftermiddag. Det läskiga är dock att jag är helt tom i huvudet trots alla timmars repeterande och nötande. Käre gode Gud låt detta gå bra.

jordevarv

 

så som det alltid gör

"Jag hade klarat mig väldigt bra hela dagen. Det fanns en känsla av en sorts acceptans för hela situationen. Det var igår vi hade sagt hejdå och på något sätt var det skönt att den biten var över. Men plötsligt kom jag på mig själv med att sitta där på tåget och rabbla allt jag skulle komma att sakna med dig och gråten bubblade upp inom mig igen. Jag skakade av mig tanken och försökte fokusera på att det är nu livet går vidare. Så som det alltid gör."
 

Måndag

Ett kärt återseende en måndagskväll i Malmö. Pasta på vapiano, kaffe på barista och glass hemma hos Cattyz & Anton. Gillar dessa människorna.

27th october

 

hej livet

Nu är det tentaplugg som gäller för hela slanten. Jag vet inte varför en är så fruktansvärt bra på att skjuta upp plugget. En vecka kvar till tentan och ångesten är mer påtaglig än någonsin. Läget är inte under kontroll just nu men det löser sig, det gör det alltid. Jag är däremot bäst på att planera in en himla massa andra saker och jag vet inte riktigt hur jag hade tänkt hinna med mitt liv denna vecka men det blir kul. Haha.

Puss

En av alla fantastiska människor jag träffade i helgen. Har så mycket bra människor i mitt liv och det är en rätt bra grej att ha tänker jag.
 

det berör oss alla

 
För att det inte bara är kvinnor som blir offer för patriarkatet. 
 

Grå söndag

Det är en grå söndag. Jag sitter i en kall busskur och hör regnet smattra på taket. Det kör några enstaka bilar förbi på vägen utanför och det känns som om hela staden tagit sovmorgon idag. Bredvid mig på bänken sitter en dam. Hon böjer sig fram mot mig och säger "vilken härlig färg du har på väskan, man blir glad av den!". Sen ler hon, genuint och varmt. Och jag tackar, konstaterar att jag tycker väldigt mycket om den och så ler jag tillbaka, genuint och varmt. Ibland är det kanske allt som krävs gråa söndagar som denna, en gul väska.

ok, bye

 

tillfällen av hopplöshet

Idag regnar det, det är ett sådant där ihållande-smattrar-på-rutan-regn. Konstant om en ska tala i matematiktermer, vilket jag helst låter bli. Den där dysterheten som ofta kommer när träden tappar sina löv har på något sätt smygit sig på och slagit sig till ro inom mig. Det känns ungefär som att jag befinner mig i ett enda stort gigantiskt hav och allt jag gör är att trampa vatten, jag kommer ingenstans. Jag skulle kunna simma åt vilket håll jag vill för att se vad som finns bortom horisonten, framåt, bakåt, vänster, höger. Jag skulle kunna dyka ner på djupet och upptäcka världen där men jag står still. Det är som att jag kan höra klockan ticka, jag kan höra hur tiden går och jag bara fortsätter trampa. På samma ställe. Samtidigt slår det mig att det förmodligen kvittar vad jag gör, det kommer alltid finnas tillfällen av hopplöshet, uppgivenhet och känslan av meningslöshet. Jag försöker i alla fall trösta mig med att jag gör, något. Jag utbildar mig, jag försöker att bygga en famtid men just nu känns det mest som att jag sitter vid köksbordet hemma hos mamma och pappa, hör klockan ticka och känner hur mina ungdomsår rinner mellan fingrarna på mig. Är det här allt jag blir så dör jag.

Melankoli

 Nu när världen är sådär vackert melankolisk.

Girls just wanna have fun

Den sista bruden i högstadieligan fyllde tjugo och det firades med utgång i Malmö. Så himla kul att vi fortfarande håller ihop och kan ha sådär riktigt roligt trots att vi är ett hopplock av totalt olika individer.
 

Nära havet vill jag bo

En spontan picknick till havet med dessa två. Då är livet rätt fint ändå.
 
 

it's a game we play, whoever falls first loses

I'd like this, thank you very much.
Men allvarligt någon som sett ett liknande i affär osv?? MAIL ME.

Astrid

Världens goaste unge fyllde 2 år. I cirka fem minuter hade hon sin fina klänning på sig sedan sprang hon runt i bara blöjben. Hon ställde till med show och hoppade som en galning medan hon glatt jollrade "WOPPA GANMA STAJ". Det blir nog något bra av henne också.

RSS 2.0