en sommardröm

tumblr

världen hänger upp och ner men du står kvar och ler

Det händer inte så mycket här och jag tänker inte ens be om ursäkt för det. Jag har liksom en massa tankar men ingen ro till att få ner det i ord. Jag har en hel del bilder också men ingen ro att få någon ordning på dem. Så det blir som det blir men jag är tacksam att några få av er håller sig kvar och kikar in lite då och då. Men nu ska försöka ruska liv i hunden och gå en runda. Ha ett bra liv!
p.s. ifall ni får för lite av mig finns jag både här och här, och hannastroem på instagram d.s.

tre koppar te och en skvätt kaffe

Fikastund med Ebbster coh Fröken Förkylning. Vi drack en massa te och tömde det sista ballerinapaketet. Vi hade inte träffats sen skolavslutningen så vi hade två veckors babblande att ta igen. Skönt eftermiddagshäng.

kunde varit bättre

Att bli sjuk förstör verkligen det mesta. Ikväll hade jag tänkt åka på Oskars fest och hänga med Ebbster innan men här ligger jag i soffan med halsont, snorig näsa och helt utan energi. Några bilder från åhus blir det inte heller, orkar inte ens det haha.

lyckliga dagar

Hejhopp vad bloggen har varit öde, det blir visst inget alls gjort här när jag är borta. Men jag är hemma nu igen efter en weekend utanför Åhus med ett gäng goa kompisar. Vi har haft det sådär riktigt slappt bara badat, käkat, tittat på hairy prutter, pumpat musik och pratat dagarna i ända. Bilder lär dyka upp men idag är jag alldeles för trött för att ta tag i projekt "fixa bilder". Jag kom hem vid lunchtid och har sen dess mest gosat med hunden och stukat stortån. Nu dricker jag en kopp persiskt te och uppdaterar mig om allt som hänt ute i civilisationen sen i torsdags, jag försöker även förstå mig på blogg.se's nya struktur. Lite knepigt. Vi hörs!
snyggelin och jag käkar Otto's glass, vewsan står för bilden

Hello Daffy


Idag flyttade den här lilla krabaten in i vårt hus. Mamma gillar inte lukten och faktumet att valpen inte är rumsren men det går bra att titta på den. Efter att ha strosat runt i hela trädgården och huset och luktat på allt som möjligtvis går att lukta på så var hon väldans trött, Daffy då alltså inte mamma. Som tur är verkar hon trivas bra i sin nya bädd och sitt nya hem för hon slumrar lugnt och högt. Jag försökte gå en runda med henne men kopplets funktion verkade hon inte förstå och hästarna var dödsskrämmande. Livet på landet är inte enkelt för en stadsbo. Får hoppas att hon vänjer sig snart och mamma med för den delen.

lätt lunch


Enklare än såhär blir det inte. Keso, banan, kokt ägg och finn cisp!

i don't know what it is but it's you and it drives me insane


ny tröja, woop woop!

kvällskaffe gör susen


Idag har jag dammsugat och dammtorkat hela nedervåninger, sprungit 4 km och gått i affärer med mamsen i Lund. Nu förtjänar jag en cappuchino och lite phishfood bara för att jag är så bra. Cheers!

billig romantik för snåla


Jeansjackan och den vita koftan är mammas gamla grejer. Linnet har tidigare tillhört en kompis. Kjolen är ett reafynd från Monki och väskan ett reafynd från Åhléns. Jag har en tendens att klä mig i sånt som ingen annan vill ha. Utreade varor och avlagda kläder. Men jag är lika glad för det.


havet, engångsgrill, mormors bageri, ösregn och fina vänner


mobilmåndag


ladies night


snodde bilden från Josses instagram, tihihi
Som ni kanske förstår var det tjejkväll med högstadieligan och grillen som gällde denna söndag. Alltid lika trevligt och nu tänker jag sova gott. Det blir inte lika sent som det brukade kunna bli för numera ska folk upp och jobba dagen efter, vi börjar bli gamla...eller inte jag förstås. Jag har sovmorgon och planerar att dra till stranden på eftermiddagen. Tacksam över fina vänner, goda grillspett och lediga dagar! Godnatt!

sockersöt


Passade lillfisen för några dagar sedan då vart det fart i huset. Kanske blir det fartfyllt snart igen, för vi var och tittade på en liten valp idag och kanskekanskekanske flyttar det in en liten krabat här snart. Det sitter jag och drömmer om en regnig dag som denna. HOPPAS. Annars får väl lillfisen hälsa på oftare.

det blev inget bra det här


Det var på tok för längesen jag la upp en outfit så igår försökte jag ta en fin outfitbild. Haha. Jag misslyckades totalt men mittenbilden var det bästa jag kunde åstadkomma. Jag har tappat stinget och kläderna såg snyggare ut i spegeln än på bilden, suck.
Halsband & gult linne // H&M
jeans // BikBok
oversize-kavaj // Only
väska // Åhléns
skor // Palladium
ring // mammas

det går bra nu


(förrutom att mitt hår är urtrist)
För att vara en tjej som tidigare hatat att springa och varit superdålig på att prioritera träning är jag stolt över mig själv. Idag sprang jag för tredje gången den här veckan. Jag springer sakta och inte särskilt långt men jag springer i alla fall och dessutom hela den bestämda rundan utan att stanna. Det är också något nytt för mig, tidigare gav jag upp så fort det började bli jobbigt. Idag sprang jag tills jag var spyfärdig. Så grymt skönt efteråt! Jag hoppas detta håller i sig nu bara (y)


ännu mer studenter


Först var det fina Jesper som skulle firas på översta bilden tillsammans med flickvännen Hanna. Världens sötaste par! Hans skylt var så himla klockren att jag var tvungen att ta en bild på den. Jag drog en snabb runda inom till herr Oskar för att gratulare även honom. Sen var det tillbaka till Jeppe igen och se Sverige förlora mot England, blev en hel del tröstätande av tårta den kvällen. Syskonen Wämmerfors fick också vara med på vars en bild för de är så söta så.
Då var det här årets studenter avklarade och jag har säkerligen gått upp flera kilon men det är ju ett helt år tills nästa.


some pictures makes me dream for no reason at all


Knäppte en bild på vårt skruttiga lilla uthus vars väggar vi dekorerade med vattenfärg när vi var yngre. Färgen har tydligen hållt bra. Egentligen är det bara lite spadskaft och gamla träbrädor men det var något med bilden som fångade mig. Får mig att drömma.

jag har använt världens förstoringsglas alltför länge

Ibland glömmer jag bort vem jag är. Jag liksom tappar bort mig själv i samhällets ideal och omgivningens krav. . Jag har varit vilse ett tag nu, varit sådär allmänt tonårsaktig. Räknat siffrorna på vågen alldeles för noga, betraktat spegeln med alldeles för kritiska ögon, hittat fel i varje ord jag sagt och stört mig på mig själv i varenda situation. Sett mig själv som en tragisk människa som aldrig riktigt lyckas. Jag har använt världens förstoringsglas till att betrakta mitt eget liv. Då blir det kaos, då går det bara utför. Det där är inte jag. Men jag glömmer bort det ibland och tror på fullaste allvar att de där siffrorna på vågen förstör hela mitt liv. Som tur är hittar jag tillbaka till mig själv efter ett tag. Det har jag gjort nu, Thank God! Jag bryr mig egentligen inte så himla mycket om vågen, jag är medveten om att jag gör snedsteg och jag lever inte efter samhällets bild av attt vara "lyckad". Detta betyder inte att jag har världens goaste självförtroende eller att tycker att jag själv är görsnygg och helt perfekt. Tvärtom. Jag bryr mig bara inte, egentligen. För det är inte det som räknas. Jag lever i världen men inte av världen. Jag försöker bygga inifrån och ha så roligt som möjligt. Äta sunt och träna regelbundet för att sedan göra allt det jag vill trots att jag inte är särskilt snygg eller sådär himla bra. Jag är snygg och jag är bra, på mitt eget sätt precis som alla andra. Jag tänker springa runt i bikini på beachen i sommar trots att jag aldrig någonsin kommer komma i närheten av "ready for beach 2012" eller 2013 för den delen. Och jag tänker lite som såhär: om jag inte bryr mig, varför skulle någon annan göra det då? Det är i slutändan bara jag som måste kunna leva med mig själv och det kan jag. Visst faller jag tillbaka och bryter ihop, tittar för noga på mina skavanker men jag hittar för eller senare tillbaka igen. Det är livets gilla gång. Sen är det ju faktiskt så att de allra vackraste människorna är de som strålar inifrån. Ni får säga vad ni vill men varje människa jag har mött som utstrålar livsglädje är så himla mycket vackrare än tjejen i H&M-katalogen. Och det är sån jag vill bli, alltså en människa som strålar av glädje och kärlek för sin omgivning. Det är mitt mål, då blir jag "ready for a lifetime 2012" och 2013 för den deleln.

good looks för en tjuga, ingen big deal


Om man blir fast på centralen i Lund i en halvtimme passar man på att köpa kvällsmat på pressbyrån i sommarklänning.

mallanbrallan


Spenderade en eftermiddag hos snyggmauulin igår i Helsingborg. Väldigt mysigt att bara träffas och prata ur sig. Vi åt en massa gott också vilket gjorde det hela ännu tevligare. Jag gillar solkatten på hakan, hihi.

matvete och mango genom mobilen, till detta åt vi räkor och lax. Mums!


madness

Helt galet faktiskt. Jag hänger inte med. Det går så fort!

lunch!


i wish i had style and good looks so i could be her, who ever she is


guldstund

 
Havet är underbart, där känner jag mig fri. Jag kan gå längs med stranden i all evighet och bara gå. Låta tiden passera. Om man dessutom har en strawberrywhite i handen känns livet ännu lite bättre.


kärleken är evig, ifall du låter den vara det


Idag har mormor och morfar varit gifta i 40år. Helt galet! Detta skulle såklart firas med en heldag i Ystad. Tyvärr var jag så trött efter tre dagars studentfiranden att jag var ganska seg men det var trevligt att träffa släkten ändå. På bild ser ni bröllopsparet såklart och deras fem barnbarn (ett sjätte är påväg, wiiih). Fint med familj och såntdärva.

hurra för kjelle!


En av alla studenter som jag firat denna helgen, den bästa posaren också. Svärmorsdröm ska han tydligen vara så tjejer, hugg in! Men studenter är faktiskt en av de allra roligaste högtiderna att fira för det är så mycket glädje. I fredags var det studentfiranden även då och det ösregnade men studenterna var lika lyckliga för det. Man längtar lite till sin egen studentdag när man ser deras glädje. Ett år kvar!

Svensk sommar


Första sommarlovsdagen idag, helt underbart! Det firar vi med studenter i regnet, gött! Tänkte först ha klänning på mig men jeans kändes som ett bättre förslag med tanke på vårt svenska sommarväder, suck haha. Anyway, det är sommarlov och jag är glad!


Nelly, fy för vad du är bra!


Idag tog finaste, sötaste, underbaraste och bästaste Nelly studenten. Glädjetårar och många kramar. Lägger nog upp fler bilder från denna fina dag senare men nu behöver jag sova för jag har lovat göra frukost till mamsen imorgon. Puss på Nelly och alla er andra!

skolavslutning - check!


Tack gode Gud för sommarlov! Äntligen har det här läsåret fått ett slut. Det har varit ett bra men tufft år, kanske det tuffaste under hela gymnasietiden. Jag har däremot kommit närmre de i klassen och är så glad för dem alla. Hade aldrig pallat skolan om jag inte hade haft en sådan grym klass. Dagen idag bestod av avskedstal i aulan och lite musik från esteterna. Våra mentorer hälsade sedan glad sommar i klassrummet och halva skaran käkade lunch på wook house. Alltid lika gott, men ikke bra att äta nudlar med vit klänning. Fläckar here I go! Halva wook house skaran satte sig efter det på ett fik och bara hängde. Njöt av att vara fria. Det är fint det! Nu väntar 72 dagars frihet och efter det är det sista året som gäller. Helt galet. Glad sommar på er!


abbe 18 bast


Nu har Abbe varit här i mer än ett år. Så roligt att få fira hans födelsedag och den här gången tillsammans med hans mamma och syskon som kom till Sverige i höstas. Världens goaste grabb!


Tack P4 och mamsen

Hemma hos oss tenderar mamma att alltid sätta på radion och aldrig stänga av den. Förmodligen något som lever kvar sen hon bodde hemma, hos mormor och morfar är radion nämligen alltid igång. Hursomhaver så är det alltid P4 som fyller köket med ljud och idag spelas en live-konsert med Veronica Maggio. Jag påminns om hur grymt mycket jag lyssnade på henne förra sommaren. Hon spelades jämt på min spotify och nu är hon nästan helt bortglömd men ååh så bra hon är. Ska nog börja lyssna på henne igen, fina Maggio. Tack P4 och mamsen!
 

heja sverige!


Här sitter jag och ler i pyjamas och mammas gamla munkjacka. Igår hade vi en liten mysig klassåterträff med halva gamla nian. Det blev mycket gamla minnen och folk var ungefär som de brukade. Kom hem vid 3-tiden inatt och Josseposse sov över. Vi åt frukost/lunch vid 12, hon var sen tvungen att dra hem och plugga. Känns rätt gött att jag är klar med plugg för det här året. Jag drack sedan kaffe med mamsen och pratade ett bra tag. Nu sitter jag mest här och ler. Ska nog snart göra något med mitt liv och fira Abbes 18års dag. Hoppas ni alla har go nationaldag och är lite extra tacksamma för att vi faktiskt lever i ett rätt bra land. PUSSSS

siesta!


Jag hade knappt med mig kameran alls men här är några bilder från lördagen i alla fall. Tyvärr sög vädret hela helgen men banden levererade. De få som var där. Mina favoriter var klart Timbutku & Damn, Maskinen, The Hives och Lars Winnerbäck.


slutkörd

woop woop! Här var det fullt ös.....eller inte.Hemkommen från siesta nu i alla fall och jag är sjukt trött. Har varit superkass på att använda kameran men jag slänger väl in några bilder senare när jag pallar. Ska gosa ner mig i soffan med Dear John nu, tänkte bara kika in och säga att jag överlevt det hemska vädret. puss godnatt

RSS 2.0