on our way to gothenburg

tjejerna i gänget är nog bland de snyggaste som finns
 
Just nu sitter vi på tåget upp mot Göteborg för att fira in det nya året tillsammans. Första året faktiskt som (nästan) hela ligan är samlad på tolvslaget. Kommer bli fett. Jag menar vi firar ju både midsommar och påsk tillsammans så varför inte nyår också. Ser verkligen fram emot tre sköna dagar på stan, mysiga cafén, god mat, massa skratt och mina alldeles bästaste vänner. Hoppas ni också får det fetaste nyårsfirandet någonsin, pusss!

loosing myself in all the wondering, should it be this hard to just grow up

Någonstans på vägen tappade jag bort mig själv. Allt det jag stod för och trodde på kom vilse. Jag vet inte om det är det som kallas att bli vuxen. I så fall vill jag nog inte vara med. Det var bättre innan. Jag föredrar "Hanna tror" framför "Hanna ifrågasätter". Det är varken bekvämt eller behagligt att ifrågasätta sig själv eller de man en gång lyssnade allra mest på. Att skaffa sig en egen uppfattning om saker och ting är i och för sig nödvändigt men när man till och med börjar ifrågasätta den egna uppfattningen. Då blir allt suddigt. Man vet inte vilket ben man ska stå på. Men någon sa att när man blir äldre upptäcker man att allt inte är svart eller vitt. Mellanting, medelmåtta, mittemellan. Det är jag i ett nötskal, varken svart eller vit. Varm eller kall. Någonstans på vägen kanske jag hittar tillbaka, om jag bara vågar välja en väg att gå i allt famlande. Vilket kan vara svårt när man inte ens ser sina egna fötter.

vad händer?

Ikväll är kvällen då jag ska gå och lägga mig innan klockan slagit tre. Jag tänkte till och med dra till med att vara i säng innan hon slagit tolv. För att fira detta slänger jag in två insta-bilder. Godnatt.
 

curvy and i like it

Jag såg faktiskt det här avsnittet häromdan och det finns få personer som är så irriterande som Amy. You go Joey!
Men på tal om kurvor, jag spenderar en del tid på tumblr och där är de allra flesta tjejer pinnsmala, skitsnygga och hipster. Jag har aldrig varit pinnsmal, kommer aldrig att bli det och jag har väl aldrig riktigt haft det som mål heller men hur det än är så påverkas man av det man matar sig med. Därför blev jag så glad när jag hittade en blogg där alla tjejerna var timglas-kurviga, skitsnygga och hipster. Att se dessa lite större men väldigt vackra kvinnor posera med ett sådant självförtroende gav mig själv en fet egoboost. Alla borde vara sådär självsäkra vare sig man är kurvig eller smal. Länge leve mångfalden!

snälla, ingen mer julmat!

Jag har helt tappat koll på vad det är för dag, annandagen sägs det i alla fall. Har ätit julmat konstant de senaste tre dagarna. Vill. Inte. Ha. Mer. Vi firade nämligen jul idag igen hos mormor och morfar med morbröderna och deras familjer. Lillfisen var där och käkade chokladdoppade skumtomtar. Världens goaste unge. En annan lillkusin hade sett sin första Harry Potter-film och han hade tusen frågor att ställa. Det var inte helt enkelt att föklara horrukruxerna för en sjuåring som endast sett Hemligheternas kammare. Men det känns bra att kunna bidra med något vettigt i deras barndom. Over and out.

have yourself a merry little christmas

Ännu en julafton har gått till ända. En väldigt bra sådan. Att slappna av och ta dagen för vad den är verkar tydligen ge bättre resultat än höga magiska förväntningar. Min kära lilla familj lyckades pricka av varenda liten punkt som jag klottrat ner på önskelistan, bra jobbat! Som vanligt åt jag alldeles för mycket julmat, samma visa varje år. Är fortfarande riktigt mätt. Den tighta klänningen har bytts ut mot rymlig skjorta och strumpbyxorna ersatts av tights. Nu sitter jag här för mig själv och myser i mina nya i inneskor och bara ler åt livet.

nu är det jul här i vårt hus


mary did you know

Bland de finaste jullåtarna jag har hört. Texten är strålande.

woop woop

NU ÄRE JULLOV!

amen


glad tjej

Woop woop! Fortfarande inte frisk. Sitter hemma och gör ingenting. Började på islam-uppgiften, skrev rubriken och kände mig nöjd. Tittar ständigt ut genom fönstret efter brevbäraren, kanske kommer mina bilder idag, hoppas! Blir sur på alla gula bilar som luras. Nu borde jag snart göra lunch men sitter och tänker på skolans goa julbord istället. Imorgon är det julavslutning och då tänker jag minsann vara frisk!

here's where i'm spending the day


unexpected journey

 
Igår trotsade jag både feber och hosta för att se the Hobbit med Emma. Fett värt det. Jag älskar den. Jag har alltid gillat Sagan om ringen triologin men man orkar inte riktigt med dom alltid, de kan kännas lite tunga och dystra. Den här däremot var både rolig, spännande och liksam gladare. Du borde se den, helst imorgon. Efteråt fikade vi på Espresso House och det var härligt att prata bort tiden. Vi missade tåget och fick sätta oss på stationen och vänta eftersom Espresso House stänger 22.00. Efter en timmes väntan kom äntligen tåget men då kommer vi på att vi glömt trycka biljett, skolkorten gäller ju bara fram till klockan 20.00. Det tänkte ju inte vi på. Så vi missade även det tåget och fick sitta ytterligare en timme i Lunds stations väntsal. Men som sagt det var det värt, bra film och härligt sällskap!

julemys

Gottebordet, vi körde knytis så där var mycket att välja bland!
Julklappsleken, Cattyz hade lite svårt att välja..
Staffan och Jean hälsade på
Hela ligan utom Alice som inte kunde närvara, snyft. Det blev en väldigt mysig kväll och jag tror det var femte året i rad som Girlsen firar jul. En tradition som ej bör skrotas!
 
 

let's start the week with sunday

Det är alltid trevligt att komma till kyrkan men vissa söndagar är kyrkan roligare än andra, precis som allt annat. Idag var en bra söndag. Vi fick sköta lovsången och både trummorna och basen dammades av för första gången på länge. Folket stod upp, klappade händer och gungade med. Precis så som det ska vara. Liv och rörelse. Det är därför jag tycker så mycket om min kyrka. Alla är öppna, positiva och glada. Man bemöts med kramar, glada ansikten och komplimanger varje söndag och det är inte illa. Att få beröm av den äldre generationen dessutom känns lite extra i hjärtegropen för dom är ju erfarna och har mycket att lära ut. Det allra bästa är att se alla generationer samlas för att tillsammans hänga med Gud en söndagseftermiddag. Sjukt gött, dessutom får man gofika!

something different

Det här med att ta bilder i spegeln är väl inte riktigt min grej. Känns töntigt och jag har lite svårt att få till en snygg pose samtidigt som jag kollar in i kameran. Men jag kände för att visa upp min fyndade look ifrån gårdagens julmys. Holly & Whyte klänningen från Lindex fick jag för halva priset (ursprungligen 400spänn!) och de guldiga örhängena hittade jag på Indiska för endast 29kr. Känner mig helt okej nöjd!

det finaste jag sett på länge

Malin vill gifta sig idag för det är 12/12-12 och jag tänkte att är man såhär snygg så bör det inte vara några problem, se detta som en kontaktannons. Är ni intresserade så hör av er under dagen så jag kan granska er och se ifall ni duger!

ursäkta, vi har kommit fel

Och så var det studentfest igen med förfest hos Emelie. Bara en termin kvar, TAGGA!

lady space


får jag åka tillbaka nu?

instagram hannastroem
Idag är inte min dag, inte ens lite. Bajs på den här dagen. Vill bara att veckan ska ta slut. Till råga på allt har jag fått Indien-abstinens, vill så innerligt gärna åka tillbaka. Ska käka tusen pepparkakor så kanske det känns lite bättre.

jeans


fredag

Föräldrarna har dragit iväg på julbord. Lillebror och hans vän har stängt in sig uppe på rummet. Jag och Daffy myser framför brasan och lyssnar vagt på radio p4 som mamma lämnat på som vanligt. En lugn fredagskväll för en gångs skull. Tänkte börja lite smått på julklapparna medans jag väntar på att Manne ska plocka upp mig påväg till kyrkan för att spendera resten av kvällen där. Som så många andra fredagskvällar.

om jag får bestämma

Har flytta hemifrån-cravings och börja fixa't på egen hand. Det finns ju så mycket fint att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Är medveten om hur tråkig bloggisen är just nu men sånt är läget. Nu ska jag återgå till att försvinna på tumblr.

latmasken vs plugghästen

Det skämtas friskt om att jag inte pluggar både från andra och mig själv. Det ligger något i det ibland. Men idag gåre banne mig inte att säga att jag aldrig pluggar för jag har inte gjort något annat sen det att jag vaknade till att jag nu snart ett på natten går och lägger mig. Skall också tilläggas att de senaste dagarna sett ungefär likadana ut. Bara så ni vet liksom, jag pluggar faktiskt...ibland.
bjussar på charmigaste bilden av Indiens president,
för att dagen bestått av hinduismplugg, indiskt chaite,
färgrika elefanternas bokföring och indiensaknad

191 dagar

Skolan känns rent förfärlig just nu, hemskt är det men jag har klurat ihop utklädnad till nästa studentfest OCH studentdagen har flyttats vilket gör allt så mycket bättre. Fredagen den fjortonde juni är ni bjudna på fest allesammans!
innan utsparken i ettan

min nya kärlek

 

tuesday

 
 
   LÄGESRAPPORT
   Rullar runt i världens största och
   mysigaste tröja. Med mössan på. 
   Kom hem vid lunchtid och improviserade
   ihop en pastasås, toppade med parmesan.
   Mums. Har påbörjat psykologiplugg
   tiotusen gånger men glider iväg på annat
   hela tiden. Tycker att världen är mycket
   vackrare nu när den är vit. Den andra
   guldfisken dog idag.
   Längtar efter jullov.
 
 
 
 
 
 
 

positiv kritik

Ni anar inte hur mycket sånt här glädjer mig! Uppskattande kommentarer på det man gör är det allra bästa. Att någon uppskattar mitt skrivande som jag faktiskt (emellanåt) lägger ner tid på värmer mer än till exempel "vad söt du är". Det är likadant om någon gillar mina bilder, min klädstil, mina pimpade kollegieblock eller något annat jag skapat. Sådant som jag faktsikt lägger ner en tanke bakom. Det är då det känns som allra göttigast i hjärtat när andra ger beröm.

första advent

Daffy upplevde snö för första gången utanför vårt lilla tomtehus och hon älskade det. Jag och mamma gick på den lilla julskyltningen på torget där fina granen stod. Efteråt var det ekumenisk julkonsert i kyrkan, säckpipa, luciatåg, kör och flöjter. Alltsammans var väldigt vackert och juligt. Vi kom hem och glöggfikade framför julkalendern på svtplay. Helt okej första advent.

varning för konservatism och bakåtsträvande

Nu fåre banne mig va nog! Jag blir så arg på det här tramset. Jag vet att många efter att ha läst detta kommer tycka att jag är konservativ, bitter, bakåsträvande och obildad. En såndär kristen typ som man inte behöver lyssna på. Men vet ni, det är en risk jag kan ta. För jag tycker inte att det är okej att i ett land  med både religionsfrihet och yttrandefrihet förbjuda prästen att på skolavslutningar välsigna barnen i Guds namn när de faktiskt befinner sig i Guds hus. Vi har ingen statskyrka i Sverige för att vi ville skilja på religion och stat. Staten ska sköta sitt och kyrkan ska sköta sitt. Eller hur var det nu?
 
Jag gillar att vi har skolavslutningarna i kyrkan för att det ger en viss högtidlig stämning och jag vet många icketroende som håller med mig. Det är en tradition som jag gärna vill behålla. Alla håller inte med mig. Vissa vill skippa den helt, den åsikten kan jag acceptera. Vissa tycker att man kan vara i Guds hus men skyffla undan allt som har med Gud att göra, men hur ska det gå till? Man kan ju inte både äta och ha kakan. Är man dessutom inte troende har man då rätt att bestämma hur man bör göra i kyrkan? Antingen är man i kyrkan och låter prästen välsigna barnen varthelst han eller hon vill, det är ju inte precis som att barnen kommer bli störtreligiösa efter en psalm och en välsignelse. Eller så skippar man allt vad kristendom heter. Och då får man ju skippa adventsljusen och julfirandet i skolan också för den delen, jag menar om man inte får berätta vad de fyra ljusen symboliserar eller vad julafton står för varför ska man då utföra dessa riter?  
 
Jag vet att det är många som tänker att "Men Hanna komigen nu, det är 2012! Det där grejerna har ingen betydelse längre. Julen är en kommersiell grej, ingen bryr sig om jesusmyten" Jo, jag gör. För mig spelar det roll. Jag tror på jesusmyten, jag tror att det är 2012 år sedan Jesus föddes. Det är inte de kristna som gjort en kommersiell grej av julen. Precis som att det inte är de kristna som gjort mode av korset. Att ungdomar på tumblr, weheartit och så vidare tror sig vara hipsters för att de har kors hängandes överallt var knappats min idé. Korset symboliserar att Jesus dog och uppstod. Korset symboliserar kristendomen. Punkt slut. Jag menar inte att folk inte får bära kors men gillar du inte kristendomen, bär inte kristendomens symbol. Gillar du inte att prästen säger Gud i kyrkan då behöver du ju inte ha kors i öronen heller. På kyrkliga skolavslutningar får man inte säga Gud, julen är bara en komersiell tradition med coca-colas jultomte, korset är en modegrej och påsken handlar om påskharen och godis..... Snälla, förstör inte allt som har med kristen tro att göra. Tack för mig.

godmorgon snö

Hörru snön, ifall du bråkar med tågtrafiken så blir jag riktigt arg. Inget mer tågkaos, förstått?!

hårresande

Har återgått till "låter skiten växa och färgen gå ur". Och sen då?

RSS 2.0