the only thing that's pretty is the thought of getting out

Såhär ligger alltså landet; imorgon sätter jag, Elin och Anna oss på nattbussen till Oslo för att söka lyckan i Norge, eller i alla fall jobb. Planen är att stanna till jul och komma hem rika som troll. Som vanligt sitter jag här dagen innan avfärd och har ångest över resväskan som fortfarande gapar tom. Jag vet inte hur många inlägg jag skrivit genom åren om hur fruktansvärt dålig jag är på att packa och hur mycket jag verkligen inte tycker om att packa. Att jag nu ska vara borta minst 2 månader gör saken varken lättare eller bättre. Kaos man. Men så tänker jag på mina kompisar som packat väskan för ett helt år, jag är grymt imponerad och glad att jag slipper just den biten. Get yourself together woman.
 
 

I think it's going to rain today

 

josse, fina Josse

 "Ta mig med dig!"
Josse kom hit en stund i all packningsstök. Vi gjorde egentligen inte så mycket mer än att hon mest bara var här. Tycker om när det är så, att man bara kan hänga rakt upp och ner. Packningen gjorde kanske inte jättestora framsteg men jag har nog snart plockat fram allt som jag behöver ta med. Det svåra blir att få ner skiten i väskan, ännu svårare eftersom Josse tar upp i princip hela haha. Jag kommer sakna henne, himla tur att jag inte ska vara borta så länge!

See you soon

Hängde med dessa filurerna och Anton i en stuga mitt ute i skogen igår. Brudarna sov över och imorse hade vi avskedsfrulle för Beckis som drar iväg ett år som au pair på andra sidan klotet. Jag önskar verkligen henne allt det bästa på Nya Zeeland! Så häftigt att man snart har kompisar utöver hela världen, märklig känsla att en efter en flyttar. När det sen kom till att faktiskt säga hejdå insåg jag att det här blev lite mitt avsked också även om jag inte kommer vara borta i ett år så kommer jag förmodligen inte träffa dessa goa människor igen förrän till jul. Life changes.

DylanAstrid och kisarna

Inget med den här dagen har blivit som planerat men jag fick spontanhänga med minstingen i familjen och hennes kattungar. Blev bjuden på en massa kaffe hos mormor och fick lite kvallesnack med moster. Släkten är rätt bra att ha ändå!

utdrag;

// I just hope you learn
to love someone in return
cause life will get so lonely,
the winter's too cold.
Your coffee will taste bitter
and the morning sun will burn. //

sitter på en sten vid en sjö i en skog

Kokte en kanna kaffe, packade picknick-korgen och drog ner till sjön. Sen satt vi där i det goa höstvädret och snackade om allt mellan himmel och jord tills vi knappt såg våra egna fötter längre. 

far far away


you don't know you're beautiful

iphonepics från fikan efteråt
Drog in till Malmö med Alice och Emma för att se One Direction -This is us. Jag vet vad ni tänker nu och det var faktiskt lite pinsamt när biovärden kom in och hälsade oss välkomna till sf. Där satt vi längst bak, en halvmeter längre och minst 5 år äldre än samtliga andra i biosalongen. Vi sjönk så långt ner i stolarna som vi bara kunde men så fort filmen börjat satt vi där med leenden på läpparna. Dem är ju så himla sköna grabbar och de kan ju sjunga för tusiken! Så jag tänker inte skämmas, det är okej att gilla One Direction.

Mamma panta mera


Tur vi har många pantburkar, det är ju långt kvar till löning!" Min mamma är la för go. Jag hade en lugn och skön fredagskväll hemma igår så jag frågade henne vad hon ville hitta på. Det resulterade i att vi storhandlade på city gross och pantade en himla massa burkar. Hon var inte lite nöjd över att ha mig hemma i tv-soffan hela kvällen.

90's kid

Avklippta jeans á la 90-tal och min absoluta favorit, mammas flanell från innan jag fanns.

strike that pose


Glider ju mest runt och träffar sköna människor, lyssnar på musik 24/7 och jobbar lite emellanåt. Kan ju inte påstå att jag vill klaga på livet och precis som i början på varenda ny årstid känner mig inspirerad och lite småkär. Kär i höstljuset, i löven som skiftar färg, i morgondaggen som glittrar i gräset och i en rykande varm kopp kaffe ute på bänken. Nu stirrar hunden på mig, jag tror hon tycker jag ska sluta ordbajsa och faktiskt ge mig ut i det fina vädret och rasta henne. Tjockisen, det kan hon behöva och jaa jag med haha.

20's
Noah, noah, noah and the whale

Noah and the whale, jag säger bara det. Riktigt skönt band. Jag vet, det är mycket brittiskt atm men det kan inte hjälpas. Dem gör det ju så himla bra.

Klockorna klinga

Idag är dagen då Hanna och Jesper ska bli ett, jag tror att jag kommer gråta lite. Väntar just nu på att Nisse ska plocka upp mig så vi kan köra till kyrkan. Solen tittar fram nu också, det här blir en fin dag!

det ballar ur

Igår var en intressant kväll som började i kyrkan på ungdomsmötet och slutade med efterfest med dessa fyra lirare i Antons stuga. Kvällen blev inte alls som jag hade tänkt från början men jag antar att det är det som är det goa med livet. Att man aldrig riktigt vet.

sensommar-fredag

tröja - mammas // kjol - Urban Outfitters // väska - Åhléns // sjal - Indien

Det var längesen jag la in outfit-bilder här, har inte riktigt haft orken eller viljan. Jag klär mig ungefär som alla andra, handlar på samma lågpriskedjor och springer runt i samma slitna converse. Men idag fick jag för mig att ta några bilder lite snabbt så jaa såhär såg jag ut idag när jag körde iväg för att käka frulle hos Lovisa.
 
 

I'd play my songs for you if they weren't that very bad
Simply a few pictures from tumblr 
that I just like. You could go on 
analyzing it if you want to or you 
could just enjoy some nice pictures 
while you're here.


tryck play

Bara gör det. Han är underbar, och när ni lyssnat klart här kan ni lyssna vidare på hela albumet.

för er som undrar vad hanna gör nu

Nu var det längesen jag skrev något vettigt här, en uppdatering om vad som händer i mitt liv liksom så ni slipper fråga nästa gång vi ses. Näe skämt å sido, mitt liv är en sorts övergångsperiod känns det som. Jag håller mig sysselsatt i väntan på annat. Jag började aldrig den där kursen på universitetet för jag kände bara att näe jag vill inte plugga så då tänker jag inte göra det heller. Där försvann min plan för livet och det kändes inte alls kul, jag hatar att inte veta vad som gäller. Jag har alltid sagt att så länge jag har något att göra så är jag nöjd men nu helt plötsligt stod jag där utan något alls. Jag har sett till så att mitt semestervik på kommunen har blivit en timanställning  och har litegranna kastats in i hemtjänsten som vikarie och det funkar helt okej. Det blir lite klirr i kassan i alla fall. Tanken är dock inte att stanna där så länge till, jag och Elin har planer på att fly Skåneland inom en ganska snar framtid men jag vill inte säga för mycket eftersom inget är helt hundra ännu. Singel och (arbets)sökande jajemen! Man skulle kunna tro att dessa instabila omständigheter gjort mig deprimerad (ja, jag har fått den frågan) men faktum är att jag är så himla taggad på vad framtiden har att komma med, klyschigt men sant! 
 

making plans and holding thumbs

Mailar norrmän och såntdär va.


after work

I september, hur gött?!

 

Torsdag

Emma kom över på kvällsmat och vi lagade spaghetti carbonara. Det smakade okej men såg inte jättegott ut direkt, haha. Mamma gjorde kräftskivehatt och Emma fick en med sig hem. Väldigt fina hattar! 

santo domingo

två bortglömda från Lanzarote april 2013
 
 

wouldn't mind going back

On top of the world. Eller kanske inte men man kan ju fantisera lite. Det här året har jag varit rikligt bortskämd med att resa. Det är en dyr hobby men jag vill tro att det ger mycket att se andra delar av världen. Att man breddar sina vyer och sitt perspektiv, att man lär sig att allt inte alltid måste vara på det viset som man är van vid. Att olika nationaliteter har sina fördelar och att man kan lära av varandra. Men också att vara tacksam för att man faktiskt haft förmånen att växa upp i en trygg familj, i ett tryggt hus, i ett tryggt land. Det är få förunnat.

berries and pie

Träffade mina Indien-tjajor lite snabbt och spontant ikväll. Elin lurade ut oss i skogen för att plocka blåbär som sedan blev godaste pajen och jag var bara väldigt glad.


hold your head up high and this pain will die

Mycket som händer. Tankar som snurrar. Val som ska fattas. Framtid som ska formas. Misstag som görs. Läxor som ska läras. Erfarenheter som tas igenom.


RSS 2.0