Bomberjacka - Alaskafinaste vännen

Ele är nu redo inför Bråvalla oavsett väder! Vi köpte tält och luftmadrasser idag och Bråvalla-listan på Spotify har rullat i lurarna nästan hela dagen. Så taggad.

en söndagskväll

Det blev för mycket. Orden bara snurrade. Runt, runt, runt. De till och med ekade. Men det var inte mina ord, det var deras. Allt det som sägs till en. Alla åsikter som andra uttrycker medvetet eller omedvetet. Jag ville bara stänga av. Dämpa ekot, stanna ekorrhjulet av snurrande ord. Jag kröp ner i soffan när alla i huset gått och lagt sig. Kokte en stor kopp te, satte på en halvjobbig film och käkade pralinerna jag fått i födelsedagspresent. Det fick tankarna på annat. Jag hängde knappast med i filmen, jag orkade inte alla pralinerna och teet gjorde mig kissignödig. Men det var skönt att bara vara och vara ensam. Eller rättare sagt själv, inte ensam.

Vad är viktigast i livet?Handen i fickan fast jag bryr mig

Att en kan dra hemifrån utan jacka och sitta ute på någons altan tills klockan slår sent, så härligt. Jag blir typ kär i livet på våren och lika förundrad var gång världen blommar ut. Att det kan vara så vackert.

Thank youIgår hade vi tackstittning för våra underbara faddrar som fixat vår nollning. Temat för kvällen var "hur ser du ut om 50år?" Det faddrarna inte visste var att vi f.d. nollor hade klätt oss som vårdare och fick en fadder var som vi skulle ta hand under kvällens gång. Nu var det vår tur att ta hand om dem. Allt som allt, en riktigt lyckad kväll.

Rethink and reuse


Återupptäckte läderryggsäcken som Josse prutade ner åt mig i Spanien för två år sedan. Använde den flitigt den våren. Vette tusan varför jag inte använt den sen dess! Så himla fin. Rotade också fram ett par jeans från nionde klass och den vita skjortan köpte jag på h&m-rea någon gång under ettan på gymnasiet. Vem behöver handla nytt när en kan återupptäcka det en redan har?

time to be productive

 Många har frågat huruvida jag har haft påsklov eller inte. Svar nej. De röda dagarna har jag varit ledig precis som alla andra svenskar men resterande tid har varit avsatt för att skriva hemtenta. Jag har däremot tagit mig påsklov för att njuta ordentligt av livet medan alla andra också gör det. Mitt enda villkor var att jag inte skulle ha ångest för att jag inte pluggat något utan bara vara ledig. Nu är dock mitt lilla lov över och det är dags att få denna hemtenta gjord. Allting har ett slut och allt det vackra är kort. Men alltså detta är delkurs 3, jag har alltså redan klarat av mina två första delkurser och snart är sommaren här igen. Sen är det helt plötsligt bara tre år kvar. Galet.

barcelona

Jag tog inte så många bilder faktiskt och jag råkade radera några innan jag hann komma hem  men här är ett litet urval som fått en liten snabb redigering dock ingen enhetlig sådan haha.

sommarmorgon


Frukost hemma hos Cecce. Igår var det ganska så exakt fem månader sen hon och Hanna flyttade ifrån Oslo och lämnade kvar mig och Ingrid. Vi hade alltså inte setts på fem månader när jag tog tåget till Kristianstad igår. Så galet att en kan lära känna människor i ett annat land som bor bara några mil ifrån en själv och som dessutom har en massa gemensamma vänner. Konstigt men så himla roligt. Så glad att Cecce är hemma från Österrike nu!

det här med att fånga dagen


Vandrade genom Vinslöv med några sköna snubbar i soluppgången och käkade glass i Åhus med Elin i solnedgången. Snacka om att fånga dagen. Sov några timmar däremellan men ändå, jag hann trots allt njuta av vårsolen ordentligt med Josse på eftermiddagen. 

att en inte får ringa när det bristeri'm in my twenties now


Barcelona con las chicas bonitas

Det har varit så värt att hälsa på Malin några dagar. Känns lite jobbigt att en inte får se henne på några månader nu men vi har haft en riktigt riktigt härlig helg. Tacksam för fina vänner, fint väder och en fin stad!

snapshots

Har typ inga bilder på mobilen men här är två. Fina flickor detta, tänk att jag får hänga med dem i Barcelona. Rena lyxen!

oh the places you'll go


Erkänn att ni älskar mina skobilder, ni liksom längtar efter dem. Idag kan jag dock inte låta bli för det är typ såhär det är just nu. Väskan (finväskan dessutom, 40 riksdaler på Erikshjälpen!!) i högsta hugg i väntan på tåget till Kastrup. Finns det någon bättre känsla än att vara påväg? 

Feel good rythms

http://open.spotify.com/user/hansapansar/playlist/25vjo17MrJneASmq78LW8H
Eftersom jag (as usual) skriver från mobilen kan jag inte fixa sån cool Spotify list grej men här får ni en länk ni kan klicka på ifall ni känner för det, mest för att visa att jag inte bara lyssnar på jazz och indiepopprock.

let's go basic


Ett par av mina favvoskor, blev dock sjukt sur när jag såg att Vans släppt en ny och snyggare variant av dessa leoparddojjor. Varför liksom? Kunde de inte nöja sig med en modell? Så hade jag också varit nöjd. Ahja så länge du inte ställer modellerna bredvid varandra så är dessa helt okej ändå. 

fuck cancer

Jag kan inte rädda hela världen men jag kan rädda en del av den. Det kan du också.

lilla hanna


Stressig morgon, missade tåget igen. Köpte en kaffe på lilla mysiga Café Rälsen men tappade den på marken. Haft bad hair day gånger tio och det har dessutom regnat hela dagen. Lämnade in min paper och fick i utbyte en hemtenta att skriva. Heja heja!

japp, ok

Använd internationell forskning they said, bra att en förstår och sådärva...

och världen stod stilla, den brydde vi oss inte om


it felt right

Vet inte varför jag har fastnat för just denna låten. Låter som en gammal skön 80-tals dänga och en blir lite glad av den, inte alls vad jag brukar lyssna på men jag gillar't. Musikvideon var ju ganska skön med haha. Haim är bara ett av alla goa band som spelar på Bråvalla i sommar och ni kan ju gissa om jag är pepp eller jättepepp hejdundrans råpepp.

it takes a fool to remain sane


Alltså, ibland blir jag förvånad av min egen kreativitet. Tänk om jag kunde använda den till något vettigt istället. Jag insåg förresten idag att jag åker till Barcelona med Jecklan på torsdag, det ni! Har liksom inte haft tid att tänka på det men på torsdagkväll kramar vi om Malin igen, det kommer bli himla härligt. Kommer alltså spendera mina allra sista teenage days i Barcelona, crazyyyy. 

frukost middag lunch brunch

Pannkakor kanske ökar studiemotivationen. Kanske.

after all this time, always

Jag har lovat lära mina småkusiner allt jag kan och ett Harry Potter-Marathon är självklart när nioåringen inte sett dessa masterpieces. Så vi ockuperade soffan och tv:n hela gårdagskvällen och såg hela fyra filmer på raken. Vi avslutade med en sista film idag och pannkaksfrossa innan jag skjutsade den lille krigaren hem. Han var helt slut stackarn, kollat film till två på natten gör en ju inte varje dag. Han är dessutom en av de klokaste människorna jag vet. Tänk så många funderingar och tankar som ryms i den lilla hjärnan, långt mycket klokare sådana än hos många som är fem gånger hans ålder. Han har också gett mig en bra anledning till att fylla tjugo. "Hanna du får komma in på mitt rum! Jag har 20-års gräns för tjejer!" Han kunde dock tänka sig att ge dispans ifall han skulle träffa någon speciell någon gång i framtiden.

sitter på en sten vid en sjö i en skog

En gårdagskväll med de bästa av människor på en av mina absoluta favoritplatser sedan barnsben. Men alltså har inte jag typ världens snyggaste kompisar? Helt galet. Gabbe kom också lite senare och han är inte så dum han heller!

här har vi en som inte fick mvg i svenska

Det här med att våren är tillbaks. Det här med att få sexistiska kommentarer. Det här med att jag och pappa har politiska diskussioner vid matbordet varenda dag. Det här med att jag inte vill plugga. Det här med att jag fyller tjugo om mindre än två veckor. Det här med att mamma är rädd att jag aldrig ska träffa någon pga självständig och feminist. Det här med att jag vill ha sommar förfärligt mycket. Det här med att jag drömmer för mycket om sånt som gör ont. Det här med att en har det bra men aldrig riktigt blir nöjd. Det här med att gamla minnen spökar. Det här med att inte veta vad en ska tycka. Det här med att skratta är det jag gör mest. Det här med att jag fastnar för ofta bland spotify's guldgruvor. Det här med livet alltså.

och låt det va som i en film

 Nynnar på Veronica Maggio och önskar att jag kunde slippa skriva denna dumma paper-uppgift. Jag bara vill inte men en ska väl komma till en sån punkt lite då och då där en bara vägrar. Hade räknat med att ha skrivit en 3-4 sidor idag, det blev cirka 0 ord ganska så exakt. Tog en promenix med hunden istället och en lång fika med fina Emmaklämma. Imorgon är en ny dag, heja heja!

Varför


Hur är det här ens rimligt? Alltså förstår inte AA själva att det här bara är så himla jättefel. "Sex säljer" ja jo men var är då alla liknande bilder på män? Kan vi inte bara komma överrens om att vi slutar framställa kvinnor som ett objekt från och med nu, ok? För grejen är att sådana här bilder påverkar inte bara kvinnors syn på sig själva utan också mäns syn på kvinnor. Samhället är fullt av sånt här och det påverkar. Bara en sån grej som att tjejer på gympan springer in på toan för att byta om, för tänk om någon ser att jag inte lyckas leva upp till samhällets galna ideal. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte skriva egentligen mer än bläääää men jag vet en som inte kommer köpa ett enda plagg från American Apparel hädanefter.

RSS 2.0