håret måste funka


Jag har varit sugen på typ en såndär frilla som Alex har till höger ett bra tag nu. Men mitt hår har äntligen blivit långt. Det längsta i min historia! Dock är det ganska tråkigt och ofta väldigt livlöst men jag är feg. Om jag gör det kommer jag bara att ångra mig. Usch det är jobbigt det här.


open your eyes, there's beauty out there


tumblr


i am not what i wished to be but i gotta live by what i got

Sometimes it all falls apart, the world you created. You know that the way you go on with your life is doomed to crash into small pieces. And then suddenly it does. You know what you do wrong but you have no strenght to change it. But then suddenly you realize, you have no choice. There must be sacrefices even though I don't want to. I have to put my dreams away for 2 more years even though I don't want to. Why? Because they say school is future. My grades decides my opportunities. Even though I really don't want to I must. So let's start all over. Less of everything else and more of school. See you in 1.5 years!

dagens tre dummaste

* vaknade långt innan klockan ringde trots att jag somnat långt efter rimlig tid
* någon hade ställt honungsburken i kylskåpet
* mamma frågade om jag ville ha pannkakor till kvällsmat....when will she learn....

jag saknar


somliga säger att jag inte är som somliga men vem är somlig?



Åkte till skolan hade en halvtimmeslekiton och sen hem igen. De andra lektionerna var inställda. Känns lönt. Jobbade en timme med uppsatsen och sen käkade jag pizza framför Dream Girls, tanken var att jag skulle plugga nu igen men jag tror jag ska sova en stund. Kan plugga sen. Jag vet att ni antecknar. Ut och köp julklappar med er. Det ska man göra nu såhär års.


the only thing I'll ever try to run from is myself and since that's impossible I've decided not to run


I don't need a man, give me a blanket and some good music and I'll be alright at least for tonight


Utanför mitt fönster är det storm. Men jag sitter invirad i världens mysigaste filt, lyssnar på go musik. Jag slipper frysa och jag har full tillgång till elektricitet. Jag har tusen läxor som jag inte gör men annars har jag det rätt bra ändå, kylen är full med mat.

flyger iväg som ett pappersflygplan

Käkade chokladtårta till frukost och pizza till middag. Till kvällsmat hade mamma gjort potatis- och purjulökssoppa, detta var min favoritmat som liten. Vilken femåring önskar potatis- och purjulökssoppa när mamma säger "idag får du bestämma mat barn lilla"? Uppenbarligen jag, men det är gott. Inget snack om saken! För övrigt har jag firat min första advent i kyrkan, mysigt. Julmarknaden blev inställd pga lite blåst, hö hö. Det blåser rätt rejält, ett under att vi fortfarande har ström i huset! Yeah annars har jag mest druckit glögg idag. Nu ska jag jobba på min uppsats, vilket underbart inlägg!

nej riktigt så illa är det inte men lite kul...haha...

notes


tumblr


I would like to buy a hamburger

Varit i malmö hela dagen, det var trevligt. Har tagit foto på random folk, ätit tre hamburgare, spillt ner mina byxor helt utan att märka det, skrattat, kramats och träffat fina människor. Bra dag. Hade dock behövt vara hemma och plugga men jag menar det är ju bara lördag en dag i veckan! När jag kom hem hade fina familjen hängt upp nya gardiner och satt upp ljusstakarna, så mysigt! Jag älskar verkligen juletid, den mysiga känslan är speciell. Btw har du hört Timbuktus version av "Kom och håll om mig"? Bra låt det där. Nu ska jag snart sova, första advent imorgon vilket innebär sjunga i kyrkan. Ska försöka komma upp tidigt för att plugga innan, får väl se hur det går! Ni får nöja er med en gammal men ack så passande bild, darför att jag helt enkelt inte orkade ta med min kamera. Godnatt!


hjälp mig hitta fram, för mig hem igen


hon är en tonåring, vilken som helst

"Hon ser sig själv i spegeln, suckar högt. Människor kan allvarligt talat inte tycka att det här är vackert, tänker hon. Hennes vänner brukar ge henne komplimanger, men de är ju hennes vänner. En främling på stan hade aldrig lagt märke till henne. Hon stirrar på spegelbilden, allt hon ser är två trötta ögon och ett hår som bara hänger i någon tråkig brun färg. Tidigare hade hon gjort ett halvhjärtat försök till att sminka över det men det hade bara gjort det hela värre. "Det här är inte vackert, folk måste sluta ljuga!" muttrar hon till sin spegelbild. Hon betraktar sin kropp och drar snabbt av sig sina strumpbyxor för att krypa in i ett par alldeles för stora mjuksbyxor. "Jag behöver ju inte titta på dem". Hade hon haft mer tid då hade hon rört på sig mer, hon vill inte se ut sådär men skolan drar ut all kraft. Hon känner sig begränsad, som en fånge. Hon tänker på högen läxor som ligger på köksbordet och det enda hon kan få fram är "Jag vill inte". Hon vet inte ens hur hon ska göra allt och när. Hon frågar sig själv varför hon gör det här, vad ska det vara bra för?"

Hanna dukar upp för svenskprov


Kortat ner allt i egna ord, läst igenom anteckningar och läst alla sidor i boken.
Vad gör jag nu?
Alla tusen skrifter och författare har fortfarande inte fastnat.

lyssnar på adeles ljuva stämma och drömmer om annan plats, en annan tid


Jag fick inte ro igår, kunde inte somna. Utan någon särskild anledning. Mycket tankar helt enkelt. Jag kan väl medge att jag känner mig ganska seg nu. Försöker tvinga fram ett engelska tal. Ska motivera varför alla bör besöka en viss engelsk talande plats. Svårt att motivera andra när min egen motivation ligger på -12318491844. Känner inte alls för att skriva något tal. Jag vet inte ens vilket ställe jag ska prata om. Dumt. Så just nu sitter jag mest bara av tiden. Det är också det allra sämsta jag skulle kunna göra. Så går det om man inte sover ordentligt!
Men på den här bryggan pratar man tydligen engelska och att motivera varför man skulle vilja besöka den kan ju inte vara så svårt!


real definition of love


jag vill göra allt det där jag inte hinner med

Just nu vill jag bara gå ut skolan,
skaffa en gullig lägenhet dit alla känner sig hemma,
starta upp världens mysigaste café som vi kallar "Hanna och Josefines"
och gifta mig med en man som jag verkligen älskar.
Är det okej?
Får jag lov att drömma så?
Eller måste jag plugga röven av mig för att få skyhöga betyg, utbilda mig i tusen år, vänta med att skaffa man och såntdär för att vara en modern kvinna som ska satsa på karriären. Jag vill inte det. Jag vill annat och jag tycker att mina drömmar är lika bra för det. Godnatt!


I know and I love you!


there can be miracles if you believe

Igår satt jag på skype hela kvällen och helt plötsligt så slutade min webcam att fungera. Den var inte längre ansluten till datorn eller något sånt. Jätteskumt. Jag startade om datorn flera gånger men utan framgång. Webcamen var sönder helt enkelt. Hur skulle jag nu klara mig igenom vardagen? Att gå till it-snubbarna på skolan för att få den fixad var inte ens ett alternativ. För det första har jag program på datorn som jag inte får lov att ha egentligen och för det andra hade dom ätit upp mig levande. Men jag kom på den briljanta idén att be en bön. Så innan jag skulle starta datorn idag bad en kort bön "Tack Gud för att du har lagat min webcam". Tricket är att man ska tro på att Han har lagat den också så man visar tillit liksom. När jag väl fått igång datorn och ska starta webcamen, jaa då funkar den som vanligt igen! My God is mighty to save! Men nu ska jag lämna datorn och göra det studiedagar är till för....studera.


i'm alone but not lonely cause i've got music in my ears

bästa-sättet-att-avsluta-en-kväll-på 
Jag taggar ner, reflekterar och slappnar av. Musik är min magi.


she makes my days a bit brighter, she's one of those it feels like I've known forever, she's simply just awesome


Hela kvällen har jag spenderat med allra finaste Ebbish. Vi har beundrat alla coola människor i vår klass, reflekterat över allt vi gått igenom det senaste året, drägglat över hollywood-hunkar och tittat på feel-good filmen Ella Enchanted. Och så har vi såklart konstaterat att vi har världens gosigaste kinder, men det viste ni väl redan. Näe vet ni vad nu ska jag sova, släktmiddag imorgon och det kräver energi!
pussss


it's been a year since I let you in my life but you've been gone for a while now and i think we both want it that way


På denna dagen för exakt ett år sedan hade jag på mig mina svarta fake glasögon.
Jag gick i pappas gamla slitna jeans och en lila halsduk.
Dagens slagord var "vad gör vi, nu kör vi"
Jag minns att vinterns första snö föll från himlen när jag gick till skolan.
Jag var glad och förväntansfull, det var en fredag.
Jag var så ovetande. Jag hade mycket framför mig.
När jag ser tillbaka på året som gått känns det overkligt.
Så mycket som hänt, så mycket jag har förändrats.
Blivit starkare. För det är sant som det sägs "det som inte dödar dig, det styrker dig"
Men jag skulle inte vilja göra om de där 365 dagarna.
Inte för en sekund men kompis jag mår bra nu.

I guess you could say that the church is my second home, or my first


Nu drar jag till kyrkan för att hänga med bla dom här snubbarna, det blir nog bra. Det brukar det bli!
Ha en riktigt mysig fredagskväll och glöm inte bort att du är awesome!
pusss

var den du är med hela ditt hjärta så får det bli som det blir


vi tar en paus och saktar ner, pratar jul och annat kul


Hagrid har släpat in granen på torget, nu ska det bli jul.
Årets första glögg och pepparkaka har avnjutits med söta Emmaklämma.
Jag vet har världens bästa mobilkamera, no kidding.

klant

Missade bussen imorse, pappa fick köra hem och hämta mig. Hoppsan!
Kom sedan på att jag glömt handduk till idrotten. Hoppsan!
Ahja nu sitter jag och lyssnar på radioprogram om piratradio, spännande! På riktigt då asså. Min historia B uppsats kommer bli toppenbra.
Ha en fin torsdag allihopa, PUSSSS

jag har världens sötaste farmor på facebook


Godnatt!

som ett barn


snickarbrax - H&M !

fattiga riddare en sjuk nostalgitripp


Vi hade gammalt torrt vetebröd hemma och jag fick för mig att göra fattiga riddare. Det var min favorit på dagis och jag har knappt ätit det sen dess. Men smaken var som jag mindes den, GOD! Sjukt enkelt var det också. Här får du recept till en hel drös med fattiga riddare:
Du behöver
slicat gammalt torrt vetebröd
1 ägg
3dl mjölk
1dl mjöl
socker och kanel efter behag!

Vispa upp ägget och lite av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken och vispa lite till. Lägg vetebrödsskivorna i smeten och låt dem suga åt sig. Inte alltför länge för då blir det bara geggigt. Stek skivorna i en stekpanna med lite smör tills dom blir gyllenbruna. Vänd sedan skivorna i socke och kanel, eller bara strö det över. Färdigt!

i stood there in the wintersun with my coffee to go in one hand and i thought to my self, it's been a year because today is that day


mobilkamera
Jag hade en liten stund över för mig själv efter skolan och innan jag skulle repa med boysen. Jag köpte en kaffe och tog mig en funderare. Reflekterade över livet, det kan vara rätt fint ibland faktiskt. Eller så är det bara jag som är en evig funderare, either way the weather was wonderful!

utan sammanhang och utan poäng, nej nu säger jag godnatt


Jag är sjukt trött men nöjd. Har spenderat hela dagen i skolan och sen hos Niclas. Vi kände oss som gangstrar och gjorde inte en enda läxa, känn på den du! Malin kolla min haka, även jag har finnar och porer och skit. Får sova en timme längre imorgon, detta firar jag med att gå och lägga mig en timme tidigare. YEAY!


den var bättre men den blev för liten

hejdå, jag kommer sakna dig min trogne header...

i mammas gamla skor fast i egna fotspår, jag vet vem jag är men inte vart jag ska. framåt marsch jag får inte komma sent


oh father, what a world


Min familj tycker om naturen, särskilt pappa. Vi brukar åka till Skärlid naturreservat ett par gånger om året. Den här hösten har det inte blivit av, pappa har tjatat och tjatat. Så nu när det var farsdag så tänkte vi att vi drar med honom till Skäralid så blir han nog glad. Bilderna är lite halvdana och speglar inte riktigt hur vackert det faktiskt var. Den röda färgen och dimman som låg över dalen, underbart!

what ever happens tomorrow, we had today


One day, filmen var som jag hade förväntat mig. Bra. Förrutom att Em är snyggare än Dex, i boken är det tvärtom men det spelar ju ingen större roll. Dessutom var inte filmen höjdpunkten på kvällen. Efteråt fikade nämligen jag och JK på Espresso house där vi satt och snackade tills dom slängde ut oss. Det blir väldigt sällan vi ses bara vi två som vi brukade göra under högstadiet men ändå har vi alltid massor att prata om. Hon är så fin Josefine, så tacksam över att vara hennes vän. En sån tjejkompis borde ni minsann ha! Nej nu ska jag sova, farsdag imorgon ju. Det kräver energi!
pusss

oh really?


Jag hade nog mer sagt "Du sög, du får nog jobba på det här tusen gånger till". Men å andra sidan varför ska vi lära oss tio olika synonymer för dumskalle?  Är det det mest använda ordet i det engelska språket? Just asking!

but the sun is still shining so what is there to shout about

Varenda rörelse jag gör värker i min mage, varenda! Jag skojar inte när jag säger att jag knappt kom upp ur sängen imorse. Träningsvärk är inte att leka med, det gjorde ont redan igår men idag är jag helt handlingsförlamad. Så går det om man latar sig för mycket. Trots det så tvingade jag mig själv att gå en runda med mamsen, det gjorde ont och nu ligger jag här i min soffa och tycker synd om mig själv. Dessutom har jag typ tusen engelska glosor jag aldrig tidigare hört talas om, dessa ska jag kunna på måndag. Utöver det har jag en hel bok att läsa ut också. Usch vad det är synd om mig tur att Josse berfriar mig från läxorna ikväll iaf. Jag har något att se framemot!

Josse och jag på en julfest 2007

rustar för ladies night


Snart invaderar dessa fyra tösor mitt hem, jag försöker städa lite och ska snart börja på maten. Jag är alltid ute i så god tid!

don't you know love is stronger than pippi


Pippitröja och svarta jeans det är dagens enkla klädval, ha en fin fredag!
pusssss

11-11/11, 11:11

Something good should happen, something to remember. Maybe I should make a wish or maybe it will just be a cool thing and that's it. Nothing more.

webcam-arkivet levererar!

make avatar
Ibland (typ när jag bläddrar igenom arkiven) frågar jag mig själv hur sjutton det är möjligt att jag är singel och varför står inte pojkarna på rad utanför mitt hus? Jag menar jag är ju galet snygg. Och fett charmig!

min relation till mina läxor kan beskrivas såhär, tyvärr


old papers telling stories we're forbidden to forget

Igår var vi som sagt på tidningsarkivet här i stan, där alla tidningarna som Norra Skåne publicerat det senaste seklet finns bevarade. Det är något speciellt med gamla tidningar. Historien blir levande, mer intressant. Jag bläddrade i tidningar från 1976 och jag hittade två artiklar om min gamla lågstadieskola. Sjukt oväntat då jag kommer från en helt annan kommun, men roligt. Skolan las ner och min årskurs var den sista som fick gå ut alla 4 åren där men tydligen var skolan hotad redan 1976.
Tryck och läs, särskilt Emma!



it's something about the socks that makes it all


ring och skjorta H&M stickad tröja BikBok jeanstights Vero Moda

det är dom små stunderna som gör'et!

Resursdag kallades tydligen den här dagen. Förmiddagen spenderades på statsarkivet och Norra Skånes tidningsarkiv. Det var ganska intressant faktiskt, coolt att så mycket papper blivit sparade! KGB kände att en resursdag är ju en perfekt provdag så ett geografiprov fick vi ju göra. Jag skojar inte när jag säger att jag nästan somnade under provet. Farligt trött är jag, så näe provet är väl inte det bästa jag gjort precis. För att trösta oss lite efter provet tog vi en fika på chico, myspys! Chailatte är typ det godaste man kan dricka, no kidding. Dagen avslutades med två timmar spanska. Jag skulle vara duktig och plugga lite nu när jag väl kommit hem men jag har mest ätit, glott på Bonde söker fru och retats med mamma. High life.
pusssss

mer jul, ge mig, mer jul


Jaa jag lovar, jag pluggar geografi men med julmusik i öronen! Nu kom farmor och farfar också, eheheh det går bra det här. Underbart att geografi är mitt favortiämne också, det gör det hela myyyycket lättare! panik.

i just wanna sleep and that's all


de kan säga vad de vill men jag måste bygga inifrån

Det är alltid en kamp mellan tankar som bryter ner och tankar som bygger upp. Frågan är vilka tankar man väljer att lyssna på. Vilka tankar väljer du att omvandla till ord. Vilka tankar är det som din mun talar ut. De som bygger upp eller de som bryter ner? Jag syftar inte på tankar och ord om andra människor, utan tankar om dig själv. DU, DU, DU. Varje negativt ord om dig själv som kommer ur din mun bryter ner dig bit för bit. Ibland mer effektivt än om någon annan hade sagt det. Varje gång du talar ut den negativa tanken du har om dig själv bekräftar du din tanke. Du gör det till din sanning, en falsk sanning. Detta fungerar precis på samma sätt om du väljer att tala ut de uppbyggande tankarna. Du bygger upp dig själv bit för bit. Gör det till din sanning, en sann sanning. Vilket väljer du?

hon är den dummaste jag vet

Börjar plugga tusen sidor geografi två dagar innan prov, hon har inte ens rört boken på tre veckor. Tjejen är dum i huvet, på riktigt.

I'd say he's one of my closest, like a brother from an other mother


Det här är Anders, han bor i Norrland, typ. Träffade honom på Youth förra året för att hans kompis kände en av mina kompisar. Vi pratade lite när vi råkade stöta på varandra men inte mycket mer än så. Efteråt blev vi buddies på facebook, såklart. Där började vi chatta, och chatta och chatta. Plötsligt delade vi allt över den där facebook-chatten. Konstigt. När vi nu skulle ses ett år senare tänkte jag "nej det här kommer bli fett konstigt, awkward och allmänt skumt" Det blev skumt när jag först såg honom men sen gick det bra. Precis som om vi hängt tidigare. Vilket vi inte har, vi har bara pratat en massa på den där dåliga facebook-chatten som jämt ska krångla. Det är konstigt det där hur man kan lära känna varandra utan att ens behöva träffas. Ännu konstigare är att vi faktiskt hållt kontakt i ett år utan att ses. True friendship I suppose. Synd att snubben bor i Dalarna bara men en chatt-buddie är ju aldrig fel att ha! Och vem vet, någon dag kanska jag får se Dalarna också!

youth 2011


Ursäkta röran!
Men typ såhär har vi haft det under vår vistelse i Uppsala.
Fett gött, Gud är god.

ni är världens ljus


Jag är pepp, fett pepp! Har precis kommit hem från ungdomskonferensen Youth i Uppsala. Sjukt mycket ungdomar, grymma möten, underbar lovsångskonsert med Jesus Culture, fina människor, mycket skratt och Gud. Hur mycket bättre kan det bli? Dock är jag galet trött och sleten, sömn har det varit brist på. Tyvärr.
Btw! När jag klev in genom dörren här hemma idag så stod mina blåa sneakers där på mattan och glänste. Mina blåa skor som blev snodda bort till England hade blivit tillbaka skickade av dess rövare, TACK! Detta gjorde mig ännu lite gladare. God bless you!
pussss
...jaa bilder kommer sen

he paid your price for you to be free


just nu står jag med armarna högt och skrattar som aldrig förr

men under tiden kan ni få lyssna på den här låten, tog ett tag innan jag fattade vilken låt det var egentligen. Lite trög är jag men fin är låten. Svensk musik är inte så dum ändå!

hey ho, let's go!


Just nu rullar två bilar fulla med ett pack konstiga ungdomar från en grusplan i mellanskåne upp mot Uppsala. Vi drar till YOUTH! (jaa detta är ett förinställt inlägg) Vi är taggade och vi tänker inte åka hem igen förrän på söndag sådetså! Ha det så underbart fint allihopa! Jag har föreberett några inlägg åt er så att det inte ska bli alltför tomt på bloggen, allt för er skull!
SEE YAH!

au revoir octobre


Börjar månaden med att åka hem från Malin, käka middag med familjen på Stäket i Lund och packa väskan. Imorgon är det Uppsala som gäller.
Dear God, please make this a good month

Lillebror söker kontakt


Jag hör från mitt rum att han slamrar i köket, men varför prata face to face det är väl himla överskattat liksom.

bland spindelväv och svarta ballonger spökar det natten lång



Några bilder från gårdagen blev det, tyvärr fastnade inte alla coola utklädda människor på bild. Vissa var riktigt helläskiga. Jag hade förberett en sjuktful sopsäcksklänning men jag fegade ur och gick i samma trasor som i fjor. Illa Hanna! Men jag hade faktiskt en riktigt trevlig vistelse i HBG och det var skönt att få lite quality-time med Mallan också. Alltid kul att träffa nytt folk!


RSS 2.0