you can't blame me, they make me laugh


They'll be there for me
spanskan dödar mig, sååeeh jaa varför inte strunta i det här med att plugga.....
Friends, någon?


things i've never had


inspo tumblr


yltnereffid sgniht ta kool

Hemma idag igen, det här börjar kännas som en vana, inte bra. Men livet känns ganska gött just nu engelskan går strålande fick mvg både på muntligt anförande och uppsatsen, det känns såååå bra att vara bra på något! Jag brukar annars inte glänsa, alltid ligga runt vg men engelskan that's my subject! Dessutom fick vi idag reda på vart vi får åka i trean på våra fältstudier, jag och Ola med flera kommer att åka till östra Indien i 2,5 vecka det ni! Den starka vintersolen bländar mig just nu men det gör inget, det bara förstärker känslan av att livet är bra. Jag är glad idag och imorgon är det fn-rollspel som gäller i Kristianstad, för imorgon är jag nämligen frisk. Det har jag bestämt. Nu har jag fixat klart mitt cv också, det ska bara lämnas in. Men nu mina damer och herrar ska jag äta upp de sista lussekatterna och plugga spanska. So long!

juni 2011, pure happiness

han sa

"Något jag fick lära mig är, vill du bli bra eller till och med framgångsrik måste du vilja ha det lika mycket som det är nödvändigt för dig att andas"


today's someones birthday, someones wedding, someones funeral, someones breakthrough but to me today is just a day


mamma på vinterpromenad, Februari 2011
Förkylningen vill fortfarande inte ge med sig, åkte in till skolan för att skriva svenskprovet. Det gick bra och det gick fort. Klockan 10 var jag hemma igen med frallor till lilla mamma som också är sjuk. Vi fikade och bäddade sedan ner oss i soffan framför Coco avant Chanel, fin film, udda kvinna. Jag har nu rättat min uppsats för allra sista gången och skickat in den, äntligen! Nu fightas Friends och geografin mot varandra, jag tror friends vinner eller någon gammal disneyfilm....jag vet jag ligger efter eftersom jag missat en del i skolan nu men jag har faktiskt ingen lust alls till att jobba ikapp. Sådetså. Ni får ingen puss för då lär jag väl smitta ner er allihopa, men ha en fortsatt fin dag!

redo för kalas


När man är sjuk och ska på 70års kalas kan man se ut såhär. Klänningen snodde jag från mammas garderob, skärpet är ett såntdär som mamma har övergett och skorna är från dinsko. Det vinröda nagellacket kommer från deepend. Jag älskar min mamma.

ber om ursäkt för att jag driver sveriges tråkigaste blogg, eller näe förresten den är ju gratis så vad förväntar ni er


Har spenderat kvällen med kusiner, farbröder och avlägsna släktingar. Farfar är en fin man och har en familj på 30 personer, snart 31 och utöver det så var farfars och farmors syskon, vänner och andra nära och kära närvarande. En av mina farbröder hade satt ihop ett fint bildspel på farfars liv, svart och vita bilder är så otroligt fina. Och när jag såg bilderna från när farmor och farfar var unga, blev jag nästan avundsjuk. Farfar såg ut som Elvis fast smalare och farmor var jättesöt i sitt blonda lockiga hår, de hade en gammal cool bil, bilderna var svartvita och det var 60-tal. Det såg så idylliskt ut på något sätt, jag lever i fel tid haha. Men nu ska jag nog sova så jag kanske kan bli av med den här förfärliga förkylningen. G'night!

farfar, mannen med skägget


Jag veeet, den här bilden har ni alla sett innan men jag tycker så mycket om den. Farfar fyller 70 nu i helgen så ikväll blir det kalas i grannbyn, om jag orkar vill säga. Det enda jag gör är att snyta mig, i princip det enda. Jag har åkt på en rejäl förkylning. Hör knappt vad jag själv säger och det är det ingen annan som gör för den delen heller. Hela jag är som en spisplatta uppskruvad på max värme, förrutom mina händer cool as ice. Så mission impossible: bli frisk! börjar NU!

the sky was black and I was dancing underneath the trees


gif maker       gif maker
jag är typ sjuk, inte kul alls. men mina mckinley dojjor är varma och jag har hittat en gammal rosa mössa som är skön. lillebrors hoodtröja är nice, nu ska jag sova. puss


here's looking at you, kid


Pappa spelar acdc på hög volym och lillebror kollar på two and a half men på hög volym, såhär bra går det för mig att plugga. Bloggar lite för mycket och om ni undrar varför jag får för mig att redigera vissa bilder jätteknasigt så vet jag inte riktigt, vill vara cool kanske. Är nervös över inlämnad uppsats i både historia och engelska, känner pressen. Börjar fundera på det här med träning, det verkar vara en bra grej. Om jag drar ut på pluggandet i en kvart till är det knappt lönt att börja förrän mamma kommer hem och det är dags för äppelkaka, låter lockande. Jag menar hur svårt kan ett muntligt prov vara? INGEN ANING, vad är ett muntligt prov? dumma Kalle. Wow, hängde ni med?

painting the world in colours you've never seen


maybe this is me falling, maybe this is me with butterflies
eitherway I'm gonna paint the world

you stay the same through the ages, your love never changes


Det är märkligt egentligen, hur exakt samma plats kan se så annorlunda ut beroende på när man besöker den. Men kanske hade man tröttnat om allt såg likadant ut jämt, det här är naturens sätt att byta frisyr. Faktum är att varje tid har sin skönhet, när jag gick hem från bussen idag njöt mina ögon lika mycket som de gjorde när jag gick hem från bussen i höstas. Jag frös lite mer men vacker är det. Har du någonsin tänkt på att stanna upp och se allt det vackra runt omkring dig? Den här vägen har jag gått så många gånger att det är inte lönt att försöka räkna dom men istället för att se det som en jobbig och lång väg hem försöker jag se det som ett tillfälle för att njuta av naturens skönhet och ha en stund för mig själv. Be en liten bön, reflektera över dagen och bara låta fötterna vandra på vägen som aldrig förändras.

the factory


Jag känner en cool snubbe som heter Simon, han är en sån som klär sig snyggt och pratar mycket. Sen så är han rätt grym på musik också, jag tycker du ska lyssna på hans band här

i wanna be somebody's lobster

friends, friends, friends, you just gotta love it! säsong 2 just nu, Rachel och Ross har precis blivit tillsammans och det är så fint. Jag älskar dom. Lite konstigt att man kan känna igen sig så väl i vissa detaljer, det väcker minnen man trodde man förträngt. Men nu ska jag göra fika till mig och lillebror, two toasts and two hot chocolates coming up!


I want a Ross.......


two years that ran away faster than you could ever imagine


Surprisefest för Gustav i kyrkan på en helt vanlig tisdag. Pizza och godis, tända ljus och fina vänner. Känns sorgligt även om kvällen var riktigt trevlig. Det är först nu man börjar inse att vi får klara oss på egen hand framöver. It's only us, men det ska vi nog klara av. Jag önskar allt gott till Gustav uppe i Vallentuna och i sommar så bilar vi upp, sådetså! Tack för de här två åren, see yah pal!


someday you gotta tell me what it's all about but for now we'll just play along with silly little faces and curious hearts


Vintersolens ljus flödar in i vårt lantkök, det är fint faktiskt. Men det är ännu finare utanför, jag ville så gärna ut och fota snön och solen och träden och allt vackra! Tvi fick jag, för jag har läxor att göra. Hade jag inte haft läxor så hade jag suttit och fikat med finaste Emma just nu, jag saknar dig Emma och jag har icke glömt dig! Mina läxor tar inte hänsyn till mina intressen tyvärr. Frågan är varför jag sitter här och skriver ett onödigt inlägg, borde lära mig att använda tiden bättre så nu struntar vi i det här och pluggar lite spanska istället, ciao!


i realize how much i've missed you, sister


Nu har hon bytat profilbild på fejjan igen, hopplös tjej. Pallar inte med det, men det är sån jag är. Bytar jämt och jag vet inte riktigt varför, ibland tröttnar jag och ganska ofta så vill jag bara förnya mig. Vewelin tog en härlig bild på mig och Josse i Jönköping, jag redigerade den lite och den får nu fungera som min profilbild. Och det är något med den som jag gillar, vi ser lyckliga ut. Snart fyller vi 18 år och det är helt insane, vi börjar känna oss gamla men på nått sätt så känner jag en viss spänning i luften. Spänning över vad framtiden har att bjuda på.

they will shine out for you like sunbeams


weheartit


push

Hej. Jag har varit i skogen hela helgen, på läger. Därav inget bloggande men sjukt gött har jag haft det. Gud är god, ohyes indeed. Idag tog vi farväl av Gustav som flyttar uppåt...bortåt. Det kändes konstigt, hade liksom inte riktigt förstått det förrän idag att han inte kommer att vara här sen. Det kommer bara att vara vi, utan Gustav...det har legat en viss doft av vemodighet i luften hela dagen. Jag har varit sjukt glad dock men det är så mycket som händer just nu. Det känns lite tungt men något nytt är på gång. Förlåt för den här tråkiga uppdateringen men jaa jag gör som jag vill tyvärr och då blir det såhär tråkigt ibland. Ni är bra, tralalaa.
pussss

slitna jeans och lycklig tjej, skrattar högt utan poäng


Jag trvis i mina före detta svarta jeans och prickiga strumpor, skor som jag fick i julklapp. En bild från en sommardag på stationen fick det bli också, för jag vill ha värme. Jag vill flytta till Paris och lära mig franska. När jag kommer hem ska jag flytta till någon mysig stad som typ Halmstad eller Helsingborg och studera beteendevetenskap och psykologi, tunga grejer. Några år senare söker jag in till polishögskolan. Där emellan tänker jag bli världens bästa Hanna, there's my future. What's yours?

i'm only here for the people

Sitter i gammelfarfar Hugos gamle fåtölj, den mest underbara möbeln i hela världen och den har fått hedesplatsen: framför kaminen. Idag har varit en lång dag, väldigt lång dag. Mycket på gång just nu, vet inte hur jag ska få ihop allt men det är väl det som är charmen med livet. Man kämpar sig igenom dagar med både highlights och downspots och allt bara rullar på. Sen plötsligt sitter man där framför elden i Hugos gröna gamla fåtölj och reflektera över allt som händer. Reflekterar över vad som egentligen spelar roll och varför man gör allt det man gör. Idag har jag gjort saker som jag uppskattar med mig själv men också saker som jag önskar jag låtit bli, jag lär mig lite varje dag om vem jag vill bli eller vem jag är. Det tar en livstid att bygga upp en personlighet. Lite kvällstankar från en surfplatta som jag hatar att skriva på, godnatt!


det här, mina vänner, är lovsång


Min fina vän Jessica hade lagt upp denna underbara låt på sin blogg och skrev om konserten som vi båda var på med Jesus Culture som Bandet heter. Underbar konsert verkligen, något av det maffiaste jag var med om under hela 2011. Det sjuka är att jag får gåshud över hela kroppen av att bara höra och titta på det här. Vet inte om det påverkar dig något men jag älskar det här. Ni får en liten bild som togs efter konserten tillsammans med sångerskan Kim Walker. Peace out folks!

tusen tummar upp för Gud!

I speak my own language, it's called Random


Vad som hänt i skolan sen vi kom tillbaks från lovet.
- Hittade en kul annons i matan
- Jag och Ola pyntade vår arbetsplats, tänkte att om våra lärare ständigt vakade över oss kanske vi skulle börja plugga flitigare.
och jaa det var typ det. haha.

makalösa michelle, något att sätta upp på väggen


Tiita vad som damp ner i min brevlåda idag! Ni vet ibland så bara fastnar man för vissa saker för de är så otroligt fina och man vet egentligen inte riktigt varför. Så var det med det här omslaget, jag hade kunnat sätta upp tidingen på väggen om jag hade haft någon vägg att sätta den på! Kanske är det för att jag tycker om vackra Michelle så mycket och efter att jag läste intevjun så tycker jag om henne ännu mer. Hon verkar så fin på något sätt. Ensamstående mamma och hon gör en himla massa bra filmer. I intrevjun framstod hon som väldigt ödmjuk och jordnära, levande. Bärande på sorg men så mycket glädje också. "Jag är lycklig när min dotter är lycklig" Ni vet, det är ju Heath som är pappa till 6-årig Matilda. Heath Ledger som gick bort för några år sen bara några månader efter deras separation. En av Matildas största önskningar är att mamma ska låta håret växa ut igen och Michelle medger att det bara är gayguys och hennes tjejkompisar som gillar det. Hon säger "Jag klipper håret för den enda straighta mannen i hela världen som har gillat kort hår. Jag ser ut såhär för att hedra minnet av någon som verkligen älskade det." Jag beundrar kvinnor som Michelle Williams, starka kvinnor.

jag saknar dig så mycket mer än vad jag någonsin kommer tala om

Idag har varit en såndär riktig toppenmåndag du vet, livet känns bara så gött. Vaknade runt 3-4 någon gång och somnade sedan aldrig igen. Käkade kycklinggryta i skolan och märkte plötsligt att jag satt och tugga på ett ben eller något annat hårt. Tåget var sent på hemvägen så jag missade bussen med 2minuter, fick vänta en timme på att pappa skulle kunna hämta mig. Upptäckte att jag glömt mina favvo-vantar på tåget. Står och lagar mat när jag märker att det plötsligt luktar rök i hela huset. Baksug i kaminen så röken hade gått in i huset istället för ut genom skorstenen, hej rök och hej huvudvärk! Näe men vad säger ni, lite plugg skulle väl sitta fint nu?
 
tumblr


as long as we're young, we will dream


Toppenkväll hos Ebbster. Dålig film, god pastasallad, fem fina klasskamrater, djupa samtal, konstiga diskussioner och en hel del skratt. Badabaababaa I'm lovin it!


hit the road jack


Goder morgon!


Godmorgon! klockan är 11 och jag har redan ätit upp min frukost, score! Nu ska jag skriva ett cv, mitt första någonsin. Tycker det är lite jobbigt faktiskt, fjäskigt liksom men vill man ha ett sommarjobb så! När cv:et är skrivet ska jag gå ut en runda för solen skiner, älskar sånt här vinterväder! Ikväll blir filmmys med lite klassiskompisar, det här blir nog en bra lördag!
Ha en grym helg, pussssss


you see, there's a difference



Christianity is not my religion, it's my lifestyle
Jesus is not my religion, he's my saviour
The holy spirit is not my religion, it's my helper
God is not my religion, he's my father
The bible is not my religion, it's my truth
None of this is my religion, it's my reality.

varm choklad och hårda vindar

make an avatar
Gick hem från bussen idag, det var kallt, regnigt, blåsigt och helt hopplöst. Jag gick och gick men kom ingenstans. Från bussen och hem är det knappt 2km. Jag var lite frusen när jag väl var hemma kan man ju säga så jag gjorde världens godaste varm chokladmjölk. Det är ganska mysigt att sitta med sin varma kopp, några tändaljus och bara lyssna på ovädret utanför fönstret, observera orden lyssna och utanför fönstret. Men vet ni vad jag ska faktiskt ta tag i min uppsats nu (jaa samma uppsats som jag tjatat om de senaste månaderna). Jag har försökt fly från den men nu slog det mig att slut-deadline är om typ två veckor. Så nu MÅSTE jag bli klar, PÅ RIKTIGT! Wish me good luck!


i could spend a fortune on shoes if only i had one

 
weheartit
funny cause it's true!


spruckna läppar och kalla händer, kan inte sluta nynna på en låt med engelsk text "I wouldn't mind if you held me tight"


Finaste Ebba hade pysslat ihop söta elefantsmycken med bambuelefanter som historielärare Sofi köpt in från Thailand. Jag köpte ett par som nu dinglar i öronen. 50kr kostade alla smyckena och pengarna går till ett nytt golv på ett thailändskt barnhem. Om det är något som mitt program är väldigt bra på så är det sådana här grejer och jag är glad över att få vara en del av det. This is good stuff.

och så blev det vardag


Jahapp då var det igång igen. Schemat känns helt okej än så länge, har inte fått mitt individuella schema än. Schoolsoft har tekniska problem. Alla var iallafall goa och glada idag men det var nog mest för att vi inte setts på två veckor. Men vårterminen går alltid fortast och jag har nu gått mer än halva gymnasietiden, en dag mer. Galet. Jag, Ebba, Anton och Ola dissade den stekta torskfilén och kickade igång terminen på Asian Corner med friterad torskfilé istället.  Jag lyckades tom somna på en lektion, allt är som det brukar!

mitt enda och bästa boktips


Nej jag skojar inte, den här boken är egentligen allt du behöver för att ta dig igenom livet. Grejen är att det är ingen bok egentligen, it's the truth of life. From my point of view at least. Om du inte är någon van bibelläsare så börja inte med första mosebok för att sedan tugga dig igenom bibeln bok till bok utan börja med Nya Testamentet. De fyra första evangelierna är bra grejer, finns asbra bibelläsningsplaner att hitta som appar. Jag har ingen sådan modern telefon så jag kör på den gamla "bläddra-sidor-taktiken". Och faktum är att Bibeln är inte tråkig, visst vissa delar typ släkttavlorna är lite dryga men det är ju inte på släkttavlorna som kristendomen byggs. Joh 3:16 "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha ett evigt liv"
musik-om-gud-och-sånt


the end, see you in a year christmas

Killarna är på väg hit för att planera ett läger. Kaffekokarn puttrar och jag har tagit upp bullar ur frysen. Känner mig vuxen, haha. Min sista jullovsdag har annars gått åt till att kolla på Vänner säsong 1, you just gotta love it! Om ni inte har sett vänner, KOM HIT! Alla måste ha sett vänner, jag tror det är en mänsklig rättighet. Men nu lär dom snart vara här så adjö med er.
So long!

she's a singer and a real good one


tumblr


smiling in the backseat, knowing this is home


Anevik körde oss hem till syskonen Wämmerfors. Dom bjöd på tacos och kladdkaka. Leka charader och "jag har aldrig" med fruktsoda funkade alldeles utmärkt. Sprang på toa fyra gånger. Fick reda på hemlisar och skrattade massa. Josse följde sen med hem vid 3-tiden och sov på min soffa. Fina kompisar.

2012

Jag vill klä mig i fina slappa klänningar med söta strumpor upp till knäna. Låta håret slänga fritt sådär busigt rufsigt. Jag vill skratta tills jag får magont, helst varje dag. Jag vill lära mig nya saker och upptäcka ännu lite mer av världen utanför. Jag vill springa runt i för stora skjortor och slitna jeans, bara vara. Låta vinden blåsa luft i mina lungor. Le vill jag göra, hemskt mycket, mot alla nästan jämt. Jag vill inspirera och älska mera. Jag vill börja springa, långt mycket längre. Känna pulsen banka. Dansa på bryggor i sommarnattsljus och köra på landsvägar med hög 60-tals musik med mitt alldeles egna körkort. Jag vill ta körkort. Fylla arton och bli någon slags kvinna. Bli vuxen på nått sätt men ändå vara jag. Klara av alla kurser och ändå ha tid till bjuda vänner på hemmabakade bullar. Jag vill leva mer för Gud, låta ljuset reflekteras. Spränga gränser och bara vara ung. Göra ännu fler misstag men kanske ytterligare fler framsteg. Lära känna mig själv lite till. Jag vill ge mer, lyssna mer, vara en bättre vän. Bli kär, sådär på riktigt. Gå på känslan och lita på magen. Jag vill gå långa promenader och ha livliga diskussioner. 2012 come on.


makeover


Ibland vill jag bara riva ner allt, börja om och göra om. Öppna ytor och vita väggar. Ljust och enkelt. Hänga upp en fin klänning på väggen och ha en enda hylla med konstiga fina saker. Rensa ut.


hey i'm just seventeen who gives a shit


Jessica och Malin åkte tuff tuff tåg hit för att hälsa på lilla mig. Satt uppe hela natten. När pappa åkte till jobbet hade vi precis somnat. Jessica fick för sig att sätta upp allas hår i tramsiga tofsar. Pratade en massa. Skrattanfall. Tog alldeles för många fula bilder. Improviserade en hel musikal. Pratade lite till. Massa kärlek.
pussssss


en annan gång, ett annat liv

jag ska uppdatera, jag ska skriva. har en massa inlägg i min skalle, jag har bara inte skapat dom än och jag tänker inte göra det nu heller. nu ska jag äta chokladpudding och se tredje harry potter filmen med lillebror, han som tyckte hp var tramserier. alla går att omvända! ha det bra, pussssssss

she's someone special and I wish nothing but the best for her

Ville mest bara publicera denna bilden från nyår för att Josse är så snygg och hon kan behöva lite egoboost. Och för att jag tycker om henne en hel del! Snart varit bundisar i fem år, hoppas på en herrans massa år till.

easy to forget, impossible to remember

du lär inte märka när jag är borta, jag har en plats i ditt liv just nu men om tio år från nu, är jag hon som ingen vet var hon blev av, du kan säga att jag har fel men inga ord kan bota rädsla, inga ord kan sudda ut erfarenheter. Replaceable.

det doftar kladdkaka

Sitter på lillebrors rum med två småkusiner. De har härjat runt i vårt hus sedan igår eftermiddag. Visst är det kul men utmattande. Ben och Oscar har bakat en kladdkaka som vi snart ska njuta av. Nu tycker Oscar jag är tråkig som bara sitter skriver på den här plattan, måste säga att det är ganska jobbigt. Tacka vet jag tangentbord, näe nu ska vi spela spel istället. Det är väl det ipaden är till för, eller?

klockan slog tolv och allt var nytt

En nyårsafton på UNITE i Jönköping kan se ut ungefär såhär


det går för fort, allting snurrar snälla stanna upp

Jag snodde lite bilder från Vewes facebook men kände att det var okej eftersom jag har varit delaktig i fotograferandet. Så här kommer lite bilder från UNITE12, dock inte bilder från själva nyårsafton det får komma senare i ett annat inlägg.

goa gubbar och gummor på väg upp!
¨
värsta fetescenen var uppriggad i Jönköpings pingstkyrka, ascoolt


lunchdax på Coffeehouse by George

Erikshjälpen hade fixat en grymt snygg modevisning och snyggveronika var såklart med!

På promenad genom stan, shalalalaalalalaaa
Fast dessa bilder visar bara upp det ytliga, det som gjordes endast för att det är kul. Maten, ljussättningen, modevisningen, konserterna, det var inte därför över 1000 ungdomar samlades i Jönköping över nyårshelgen. De var alla där för att de tror på något större än sig själva. De tror på en Gud som är allsmäktig, godhet, kärlek, räddning, skapare och alldeles alldeles underbar. Utöver alla coola grejer så fick vi ordentligt med härlig undervisning, kristendom handlar inte om vad vi som kristna gör för Gud utan vad Gud redan har gjort för oss. Det är det som skiljer kristendomen från de andra religionerna, vi är redan älskade no matter what. This may sound creepy I know men du som läser det här är förmodligen inte främmande med att jag tror på det som står i bibeln och det här är ju trots allt min blogg. Hannas blogg.


RSS 2.0